Nieuwe Dark Sky Reserves in Groot-Brittannië: dromen onder de sterren

0

Afgelopen december werden de Yorkshire Dales en North York Moors National Parks officieel benoemd tot International Dark Sky Reserves. Zonder lucht- en lichtvervuiling geniet je hier nog van een prachtige heldere sterrenhemel. Alweer een reden om te dromen van reizen naar het Verenigd Koninkrijk! Kijk hieronder voor onze fietsroute tips.

International Dark Sky Reserves zijn in heel Groot-Brittannië te vinden. Vrij van lucht- en lichtvervuiling bieden deze International Dark Sky Reserves een onvergetelijk uitzicht op de Melkweg, meteoren en zelfs het Noorderlicht – om nog maar te zwijgen van de ontelbare fonkelende sterren. Het zijn ook prachtige gebieden om je terug te trekken in de natuur en de magie van het buitenleven te ervaren. Op de fiets natuurlijk!

Fietsen in de Yorkshire Dales

Groene weiden vol wilde bloemen gaan over in diepe valleien en de bergen van de Pennine Hills waar je de mooiste uitzichten van Engeland hebt. De rust, de hoogteverschillen, de watervallen…samen zorgen ze voor een landschap dat bezoekers verbaasd en verrukt. De Yorkshire Dales zijn gemaakt om te voet of op de fiets te verkennen. De fraaiste plekken zijn zelfs alleen bereikbaar over wandel- en fietspaden. Lees hier alles over fietsen in de Yorkshire Dales (Engels). Of lees hier meer over de Yorkshire Dales in het algemeen.

Kunstenaars in de North York Moors

Wolken die woest door de lucht trekken om de weg vrij te maken voor kristalheldere avondluchten met meer sterren dan je ooit hebt gezien. Stille dorpen vol eeuwenoude huisjes en een grillige kustlijn met torenhoge kliffen en verborgen baaien. Het landschap van de North York Moors is als een levend kunstwerk. Het gebied werkt dan ook als een magneet op artiesten en handwerkers die hier hun thuis hebben gevonden. Ze vangen het natuurschoon, de zeldzame planten en dieren, de seizoenen en het continu veranderende licht in hun werk. Van ingetogen waterverfschilderijen en kleurrijk textiel tot grootse fotografie en adembenemend beeldhouwwerk. Ben je op pad in de North York Moors, breng dan een bezoekje aan The Inspired by gallery in The Moors Centre, Danby. Hier vind je onder andere werk van textielartiest Lindsey Tyson. Hieronder vertelt ze vast meer over haar aanpak, leuk om vast even te bekijken. Een mooie fietsroute van het historische en toeristische plaatsje Whitby naar Danby vind je hier!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Beeld: Visit Britain

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.