Fiets en Wandelbeurs uitgesteld & Fietsroute van het Jaar

2

De Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience zijn uitgesteld vanwege corona: van 19 en 20 februari naar 7 en 8 mei 2021. Locatie voor de events blijft Jaarbeurs in Utrecht. De nominaties voor de Route van het Jaar zijn wel al bekend! Welke lijkt jou wel wat? Laat het weten in de poll rechts, of scroll naar beneden als je op je mobiel/tablet leest.

Fiets en Wandelbeurs uitgesteld

Verrassende ontmoeting op de LF Kustroute, een van de genomineerden. foto: Jessica de Korte

Fiets en Wandelbeurs uitgesteld

Een grootschalig evenement in februari 2021 bleek niet haalbaar, gezien het toegenomen aantal besmettingen sinds oktober. “De verwachting is dat het vakantieseizoen 2021 later op gang komt dan gebruikelijk, evenals het boeken van vakanties”, zegt directeur Theo Jorna van Hicle Events, de organisatie. “Mei is daardoor een goed alternatief voor februari in deze bijzondere tijden. Ook een ruime meerderheid van de Fiets en Wandelbeurs-nieuwsbrieflezers, gaf in een enquête aan een beurs in mei 2021 te verkiezen boven een beurs in februari 2021.”

Ook de Belgische events zijn uitgesteld. De Fiets en Wandelbeurs, E-bike Challenge en Mount Expo zijn nu op 1 en 2 mei 2021 in de Flanders Expo in Gent.

Fietsroute van het Jaar – de kanshebbers

 • Iron Curtain Trail
  Van Gmünd naar Bratislava (420 kilometer) door Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije. Dit deel van de Iron Curtain Trail voert je langs beide zijden van het IJzeren Gordijn. De landschappen zijn wisselend, door bossen, langs wijngaarden, wetlands en rivieren. Je passeert Tsjechische stadjes die schitterend in oude luister zijn hersteld. De oude stad Bratislava is een heerlijk einde van deze tocht, die onderdeel is van de 10.000 kilometer lange Iron Curtain Trail. Kijk op FIETS EN WANDELBEURS en NIEDEROESTERREICH
 • LF Kustroute
  Nederlands deel (610 kilometer) van Cadzand naar Bad Nieuweschans. De Kustroute is een combinatie van de voormalige Noordzeeroute LF1 en de Waddenzeeroute LF10. Naast nieuwe bordjes heeft de route ook een vernieuwd deel van 152 kilometer. Je krijgt een goed beeld van het Zwin, de zeewering van Zeeuws-Vlaanderen, de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden, de Maasvlakte, het duinlandschap en de Waddenkust. Onderweg passeer je tal van badplaatsen, vissershavens en stadjes. De Deltawerken, Afsluitdijk en kustverstevigingen geven een indruk van de eeuwenoude strijd tegen het water. Kijk op FIETS EN WANDELBEURS en LFKUSTROUTE
Fiets en Wandelbeurs uitgesteld

Weidse uitzichten in het duin. foto: Jessica de Korte

Fiets en Wandelbeurs uitgesteld

LF Kustroute: Scheveningen. foto: Jessica de Korte

 • Oranjefietsroute
  Van Apeldoorn naar Moers (225 kilometer) door Nederland en Duitsland. De Oranjefietsroute volgt de sporen van het koningshuis in de Nederlands-Duitse grensstreek. Ze sluit aan op de in 2013 gelanceerde Oranjefietsroute van het Duitse Lingen naar Apeldoorn en is apart bewegwijzerd langs fietsknooppunten. Onderweg getuigen Paleis ’t Loo, Kasteel Huis ten Bergh, Hanzestad Doesburg, de Zwanenburcht, het stadje Rheinberg, het pittoreske Orsoy en het kasteelpark in Moers van de roemrijke geschiedenis van de Oranjes. Kijk op FIETS EN WANDELBEURS en ORANJEFIETSROUTE
 • LF Zuiderzeeroute
  440 kilometer door Nederland. De route om de voormalige Zuiderzee is vernieuwd. Ze bestond eerst uit een combinatie van de LF21, LF22 en LF23, maar deze zijn samengevoegd tot één route en bewegwijzerd met de icoonbordjes. 95 kilometer van het traject is geheel vernieuwd. De nieuwe stukken door het Zuiderzeestadje Vollenhove en via het voormalige Zuiderzee-eiland Schokland voegen een dimensie toe. Verder passeer je vissersplaatsjes, leer je meer over de watersnoodrampen en herleven de tijden van de Hanze en VOC. Kijk op FIETS EN WANDELBEURS en LFZUIDERZEEROUTE

Deel.

Over de auteur

2 reacties

 1. Let op: Zuiderzeeroute afgesloten voor twee jaar ivm dijkversterking (dijk tussen Durgerdam- Uitdam)
  Ver omrijden via Ransdorp, Zunderdorp, Zuiderwoude