Heerlijk adresje voor een winters weekendje fietsen: B en B Olthuys

0

De luxe B&B Olthuys vind je in de Achterhoek, vlakbij Bronckhorst. Een plaatje in de winter, als het met een beetje gelukt gesneeuwd heeft! Rondom kun je mooie fietstochtjes maken en leuke plaatsjes ontdekken die ook met minder mooi weer de moeite waard zijn. 

De stijl van B&B Olthuys is basic chique, wat de sfeer geeft van een boutique hotel. Wanneer de twee luxe gastenkamers tegelijk worden geboekt ben je verzekerd van 100% privacy, op basis van selfcatering helemaal goed. Zo boek je de B&B als een vakantiehuis, maximaal corona proof! Maar met slechts twee gastenkamers biedt dit adres ook als B&B meer dan genoeg privacy. Elke kamer heeft volledig eigen luxe sanitair (bad, regendouche, apart toilet) en een (ontbijt)tafel.

Uitgebreid ontbijt: het voordeel van een B&B

In het achterhuis (de voormalige deel) is een gemeenschappelijke gastenruimte met open keuken waar gastheer Gijs een uitgebreid ontbijt voor je bereidt. Verder vind je er een zithoek met loungebank, haard, tv, DVD speler en stereo. Koffie, thee en andere drankjes kun je gebruiken en afturven – zoals heerlijk lokaal gebrouwen bier en witte wijn!

Ideale B&B voor fietsers

De B&B grenst direct aan natuurgebied ’t Grote Veld en ligt midden in de driehoek Vorden-Lochem-Zutphen. De Achterhoekse omgeving kenmerkt zich als bosrijk, bezit pittoreske dorpjes en sfeervolle stadjes én beschikt over talloze wandel- en fietspaden. Je kunt hier wandelend en fietsend je hart ophalen. Bijvoorbeeld met de beroemde ‘Achtkastelenroute’, die al meer dan 100  jaar oud is. Olthuys ligt tevens aan de Achterhoekse fietsenknooppuntroute.

 Museum MORE in Gorssel en Ruurlo

Even zin in een uitstapje? Fiets (of pak de auto) naar Gorssel met de hoofdvestiging van MORE, het museum voor modern realisme van Hans Melchers. In Ruurlo, nog dichterbij, is inmiddels de tweede vestiging geopend van het museum, in het prachtig geheel gerestaureerde kasteel huize Ruurlo. Hier hangen specifiek de werken van Carel Willink.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.