Weekendje fietsen vanuit Huisjes aan de Amstel

0

Huisjes aan de Amstel ligt tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel, direct aan het water. Een perfecte uitvalsbasis voor een weekendje fietsen langs de Amstel! De gratis Rond de Amstelroute leidt je vanzelf langs alle mooie plekjes.

De Huisjes aan de Amstel zijn allemaal rijksmonumenten. De huisjes werden gerenoveerd en sfeervol ingericht voor twee, drie of vier personen. Er is WiFi, maar veel leuker is het om je telefoon in het ‘offline-vogelkooitje’ bij de deur te leggen. Kies voor het wellness huisje, de romantische variant of een ander thema, net wat bij je past. Alle huisjes hebben een prachtig interieur, dus je slaat de plank hier nooit mis! Kruip na een mooie fietstocht met een boek in de hangstoel of duik samen op de bank in de gezellige woonkamer met sfeerhaard. Je hebt er ook een keuken om samen te koken en lekker lang te tafelen: tijd voor elkaar. Ook leuk ter afwisseling van het fietsen: huur een sloep en vaar vanaf de steiger voor de deur naar het historische stadscentrum van Amsterdam.

Gratis fietsroute Ouderkerk aan de Amstel

Rijd zeker een keertje de Rond de Amstelroute (21 km), waarmee je het rijke historische buitenleven ontdekt aan de Amstel. De fietstocht leidt je langs boerenhoeven en riviergezichten aan de sierlijke bochten van de Amstel, met de oprukkende stad als achtergrond. Beroemde Nederlandse schilders hebben de Amstel geschilderd: bij de Riekermolen vind je bijvoorbeeld een beeld van Rembrandt, op de plek waar hij graag stond te schetsen. Aan de Amstelveense zijde van het water passeer je de achttiende-eeuwse buitenplaats Wester-Amstel. Stap hier even af voor een korte wandeling door de prachtige tuin. In de zomer vinden er binnen in het huis exposities, poëzie- en muziekuitvoeringen plaats. De Amstelveense Middelpolder is rijk aan moerasplanten, vogels en andere dieren. Hier zie je mooie erfjes met fruitbomen en struiken.

Stadswandeling Ouderkerk met QR-code

In Ouderkerk aan de Amstel vind je ook een QR-wandelroute. Met behulp van QR-codes (bordjes op een gebouw met een barcode die je met behulp van je mobiele telefoon kunt lezen) kun je al wandelend het verhaal over het gebouw/de plek lezen. Onderweg kom je verhalen tegen, beeldmateriaal, maar ook korte filmpjes en geluidsfragmenten. De route (‘Een ommetje van 1000 jaar’) en is te vinden op Oneindignoordholland.nl.

Beeld Huisjes aan de Amstel: Bijzonder Plekje

Fietsbeeld: Cris Toala Olivares, iamsterdam

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.