Tip: knooppuntenroute Texel – 31, 49 of 67 km vol vogelhotspots

0

Mooi hoor, die knooppuntenroute Texel in FietsActief nummer 7. Eigenlijk zijn het er drie. Heerlijk voor uitwaaiweekend weg of gewoon door de week. Je komt door circa 20 vogelgebieden, een diversiteit aan landschappen en ook voor culturele hoogtepunten zit je goed met deze rondjes. 

knoopuntenroute Texel

Knooppuntenroute Texel

De knooppuntenroute Texel uit FietsActief nummer 7 bestaat uit een lange route ‘Texel Totaal’ van 67 kilometer. Deze kan echter gesplitst worden in twee korte rondjes, de noordvariant (48 km) en de zuidvariant (31 km). Deze routes vind je niet online, maar alleen in het tijdschrift dat nu in de winkel ligt én HIER IN DE WEBSHOP te bestellen is. De verzending van dit nummer is gratis! Hiervoor hoef je geen code in te voeren, de korting wordt automatisch berekend.

Maak een foto
Heb je het nummer in huis en wil je niet het hele tijdschrift mee, of erin scheuren? Maak een foto met je smartphone van een of meer pagina’s.

knooppuntenroute Texel

Echte eiland weidsheid

…met volop schapen

En wat kenmerkt de knooppuntenroute?

De langste route krijgt het etiket ‘Texel Totaal’, want die voert je over het hele eiland en toont hoe divers dit meest noordelijke stukje van Noord-Holland is. Je kunt genieten van prachtige panorama’s over het Wad, de zee en de kwelders. Intiem en groen is het gekronkel door het bos na De Koog, maar weids is de polder Eierland met zijn landbouwpercelen. In het najaar bloeien er op sommige percelen kleurige dahlia’s. Plat is Texel beslist niet. De kuiten zul je voelen als je de zeedijk opgaat en natuurlijk als je door de duinen hobbelt. Ook verrassend is de glooiende ronde bult tussen Den Burg en Oudeschild. Dit stuwwalletje heet zelfs De Hoge Berg, al is ie maar 15 meter hoog.

knooppuntenroute Texel

…en volop gevogelte

knooppuntenroute Texel

…ook óp het pad

Tip
Hou rekening met de wind. Op eilanden waait het vaak net wat harder. Dus laad je eventuele e-bike goed op of verdeel de route over twee dagen. Da’s ook handig als je je verrekijker bij je hebt om de vele vogels te spotten.

Lekker overnachten op Texel? Lees ook: Fijn hotel met bungalows: Prins Hendrik

knooppuntenroute Texel

Zeemanskerkje van Oudeschild

knooppuntenroute Texel

Bij het Jutters en Maritiem museum

Met dank aan onze enthousiaste routemaakster Monique van Klaveren!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.