Beleef de Indian Summer in het Odenwald

0

Wie wil genieten van een weidse blik over kleurrijke bossen in het warme herfstlicht hoeft geen reis naar Canada of de VS te boeken. In het Hessische Odenwald zorgt het gelijkmatige weer ervoor dat de zomer warm en rustig ten einde loopt. Op de fiets geniet je van een fantastisch vergezicht over het weidse middelgebergtelandschap.

Het Odenwald bestaat voor meer dan de helft uit bos, dat prachtig kleurt in de herfst. Ook de wijnranken in de wijngaarden van de Bergstrasse hullen zich in een herfstgewaad. Allerlei boerenmarkten en wijnfeesten zorgen voor gezelligheid en in de restaurants wordt de herfstoogst vers op tafel gezet. En er zijn allerlei specialiteiten te proeven, gemaakt  van de appels van de Odenwälder fruitbomen.

Fietsroutes Bergstrasse en R9 door Rheinhessen

Fietsroute de Bergstrasse leidt je in 83 km van Heidelberg naar Darmstadt. De mogelijkheid om de historische rode Riesling te proeven mag je zeker niet aan u voorbij laten gaan. Langs de fietsroute is het absoluut de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de historische steden en dorpen. Er kan voor bagagetransfer gezorgd worden, handig! Ook de R9/Van de Rijn naar de Main loopt door het wijngebied Bergstrasse, van de Rijnvlakte tot aan de Main. Vanaf de Nibelungenstad Worms fiets je via het wijnstadje Heppenheim, ook bekend van de rode Riesling, naar het Odenwald. Even omrijden naar het Felsenmeer in het geo-natuurpark Bergstrasse-Odenwald is zeker de moeite waard. Trek er een weekend voor uit om de tijd te kunnen nemen voor alle ontdekkingen onderweg. Goede treinverbindingen maken aankomst en vertrek gemakkelijk, je bent snel weer terug bij je startpunt.

Gratis fietsroutes Odenwald

Kijk hier voor prachtig beeld van de Indian Summer. Brochures met fietskaarten en routes zijn hier gratis te downloaden. Zie ook www.diebergstrasse.de 

Beeld (c): Odenwald Tourismus GmbH

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.