Giant Roam: nieuwe versie van een allround fiets

0
Fietsmerk Giant heeft de Roam vernieuwd. De Giant Roam is een allrounder met een lichtgewicht, aluminium frame voor gevarieerd terrein. Hij moet de efficiëntie van een racefiets combineren met de robuuste eigenschappen van een mountainbike.
Giant Roam

Giant Roam: sportieve fiets

De Roam heeft een lichtgewicht aluminium frame van ALUXX aluminium. De fiets heeft onder meer korte liggende achtervorken voor snelle acceleratie. Dit is vooral ideaal voor degenen die de Roam gebruiken voor woon-werkverkeer en daarbij regelmatig moeten op- en afstappen in het drukke verkeer. De staande achtervork sluit lager op de zadelbuis aan. Samen met de D-Fuse zadelpen – deze heeft een D-vorm voor optimale absorptie van schokken en trillingen – zorgt deze ontwerpkeuze voor extra comfort. Aan de voorzijde heeft de Roam een verende voorvork met 63 millimeter veerweg.

EasyRide-systeem

De wielen (700c) zijn lichter dan die op vorige Roam-modellen en hebben minder spaken. Er is voldoende ruimte voor gebruik van banden tot 55 millimeter. Diverse modellen in de reeks zijn voorzien van het EasyRide Tubeless-systeem van Giant. Dat biedt lekbestendigheid. Pompen gaat eenvoudig met een gewone pomp. Standaard zitten er schijfremmen op alle modellen, wat zorgt voor maximale controle, ongeacht de omstandigheden. De Roam heeft nokjes voor het bevestigen van dragers en spatborden. Met dragers en spatborden is de Roam geschikt voor onder meer regenachtige woon-werkritten, het doen van de dagelijkse boodschappen en voor meerdaagse fietstochten.
De nieuwe Roam-collectie is vanaf september verkrijgbaar. In de Benelux zijn vier modellen verkrijgbaar: de Roam 0 Disc (adviesverkoopprijs € 999,-), de Roam 1 Disc (adviesverkoopprijs € 899,-), de Roam 2 Disc (adviesverkoopprijs € 599,-) en de Roam 3 Disc (adviesverkoopprijs € 549,-). Meer informatie vind je op de website van Giant

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.