Trek 920 Proefrit

0

In iedere editie van FietsAcief test technisch redacteur Menno Grootjans in de rubriek Proefrit een aantal fietsen. Van e-bike tot speed pedelec tot trekkingfiets. Hier zetten we de trekkingfietsen op een rij. Dit is de Trek 920: ‘Deze 920 rolt over alles wat hem voor de wielen komt’.

Trek 920

Ook om onverharde paadjes mee te pakken

Trek 920

‘Adventure since 1976’, staat er op het frame. Het was het jaar dat Trek uit het Amerikaanse Wisconsin begon met het maken van toerfietsen – mountainbikes en elektrische fietsen waren nog niet in beeld. De eerste Trek-toerfiets, de 904, was van staal en had een racestuur. En kijk nou, 44 jaar later ­zitten er nog steeds twee toerfietsen met een racestuur in het assortiment: de stalen 520 en deze aluminium 920. En die zijn helemaal
bij de tijd!

De onverharde paden op

De oversized buizen vormen een stabiel frame, waaraan twee bagagerekken zijn bevestigd. De 2x 10 versnellingen tellende aandrijfgroep is licht genoeg om viaducten en heuvels op te rijden, de hydraulische schijfremmen houden het veilig tijdens de afdaling. Onder de fiets zitten twee stevige 29-inch mountainbike-wielen. Je kunt er dus ook mee rijden op onverharde paden. Dat is mooi, want alleen in ons knooppuntennetwerk barst het al van de grindpaden. Deze 920 rolt over alles wat hem voor de wielen komt. En met een lekker tempo ook nog: hij is licht (12,7 kilo) en ook in de bochten gedraagt hij zich voorbeeldig. De dikke noppen van de Bontrager-banden hebben ruim voldoende grip. Wie weet kun je er in 2021 wel een mooie reis naar Frankrijk mee maken.

Trek 920

2x 10 versnellingen

Details
Rekjes
Zowel voor als achter vind je demontabele aluminium rekjes van Treks eigen onderdelenmerk Bontrager. Deze zijn vastgeschroefd en kunnen maximaal 25 (achter) en 12 kilo (voor) torsen. Bovenop kun je een tentje of slaapzak kwijt.

Trek 920

Bontrager-low rider

Stuur & stuurpen
Dat oogt sportief, zo’n racestuur. Links en rechts heb je gecombineerde rem- en schakelgrepen van SRAM. Het schakelen is even lastig, maar het went. Door de vaste stuurpen om te draaien kun je je houding sportief of meer relaxed maken.

Trek 920

Sportief stuur

Plussen & minnen

+ stoer
+ asfalt of onverhard: hij vreet alles
– te stoer voor sommigen
– geen damesuitvoering

De Trek 920 kost € 1.899,- en is te vinden op de WEBSITE van het merk

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.