Tip: knooppuntenroute Assen – 47 of 67 km + route Assen – 54 km

1

Mooi dat je met FietsActief nummer 5 een dubbele lus rond Assen kunt maken. Leuk voor een lekker groen weekend weg of voor een mini-meerdaagse door de week. De knooppuntenroute uit nummer 5 pakt het zuidoosten mee. De unieke, extra FietsActief-route in de bijlage achterin het nummer, op pagina 8, voert je door de regio ten noordoosten van de stad. Twee routes met uiteenlopende thema’s die echter prima combineren! Lezer Theo Dekkers vond het een ‘schitterende mooie route, een die bij mij staat in de top drie!‘ zo liet hij onderaan weten.

knooppuntenroute Assen

De dubbele lus rond Assen is de moeite waard

Knooppuntenroute Assen

De knooppuntenroute uit FietsActief nummer 5 (47 of 67 km) vind je niet online, maar alleen in het tijdschrift dat nu in de winkel ligt én hier in onze webshop te bestellen is. Met kortingscode GRATIS heb je kosteloze verzending tot en met 1 juli!

De unieke, extra FietsActief-route Assen (54 km) vind je ook in nummer 5 én is voor abonnees vrij toegankelijk via ons route-archief. Met deze natuurroute ontdek je het stroomdal van de Drentsche Aa, het laatste gave beekdallandschap van ons land. Je rijdt langs de bloeiende weilanden, kronkelende beken, het heide en zand van dit begin twintigste-eeuwse landschap. Van de in totaal 1400 plantensoorten die Nederland kent, komen er wel 800 voor in dit stukje Drenthe!

Tip
Heb je het nummer in huis en wil je niet het hele tijdschrift mee, of erin scheuren? Maak een foto met je smartphone van een of meer pagina’s.

En wat kenmerkt de knooppuntenroute?

De knooppuntenroute Assen daarentegen is gebaseerd op de historische motor-wegrace van 28 kilometer waarvan je onderweg de bordjes tegenkomt. De eerste race ging in 1925 van Rolde naar Borger, via Westdorp naar Schoonloo en van daaruit via Grolloo terug naar Rolde. Maar deze route neemt een groenere variant, dus met zo veel mogelijk kleine paadjes door de natuur of rustige landwegen. De tocht voert uiteraard ook langs belangrijke motormonumenten, zoals het circuit en kunstwerken met een link naar de motorrace. Al met al een gevarieerde route door een fraai landschap.

knooppuntenroute Assen

Ooievaars te over op de knooppuntenroute Assen

knooppuntenroute Assen

Ook hunebedden kom je tegen

knoppuntenroute Assen

Bijkomen en genieten in het bos

Deel.

Over de auteur

1 reactie

  1. theo.dekkers op

    Schitterende mooie route, een die bij mij staat in de top drie!