Fietsen in Utrecht: win dit routeboekje!

3

Op ontdekking gaan in eigen land was altijd al leuk, en duurzaam bovendien. Heb je zin om eens te fietsen in het cetraal gelegen Utrecht? Dan brengt dit nieuwe gidsje je in zes routes vanuit de binnenstad naar de ‘sterren van de stadsrand’. Doe mee aan de actie en win een exemplaar door het winformulier hieronder in te vullen! We geven er drie weg.

fietsen in Utrecht

Fietsen in Utrecht

De routes in het boekje Utrecht Fietsstad. Van stad naar rand zijn 20 tot 28 kilometer lang, maar combineer je onderweg eenvoudig tot langere trajecten. De auteur Wim ten Brinke kent de stad en de omgeving als zijn broekzak. Hij neemt je mee langs bekende en minder bekende landgoederen, kastelen, landschappen en musea in en rond de stad.

Utrecht is een van de meest fietsvriendelijke steden in de wereld. Je kunt er geweldig fietsen over een uitgebreid net van fietspaden en fietsstraten. Vanuit de binnenstad voeren de ritten je van een museum met vondsten uit de Romeinse tijd tot bijzondere architectuur in het Utrecht Science Park en van het moderne Máximapark in Leidsche Rijn tot de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Natuurlijk fiets je ook langs binnenstadtoppers als de Dom en de grachten met hun unieke werfkelders. Maar vooral staan de sterren van de stadsrand in de schijnwerpers.

fietsen in Utrecht

De Jeremiebrug in het Máximapark in Leidsche Rijn (foto: Wim ten Brinke)

fietsen in Utrecht

Oud-Zuylen (foto: Wim ten Brinke)

Geen verzendkosten

Naast de routes vind je in de fietsgids achtergrond- en praktische informatie, denk aan verrassende bezienswaardigheden aan de stadsrand, tips voor terrassen en picknickplaatsen en er is veel oog voor parken en landgoederen. Tot slot zijn er gps-bestanden van de zes routes beschikbaar.

Bestel je het boek, dat € 16,50 kost, via DEZE PAGINA dan betaal je geen verzendkosten als je deze kortingscode invoert: ODYSSEEUTRE. Deze code is geldig tot 15 juni.

Winnen!

WINFORMULIER
Win het routeboekje Utrecht Fietsstad. Van stad naar rand. Klik op dit FORMULIER en vul het in om mee te dingen!

Meer weten? Lees het interview met Wim ten Brinke over het schrijven van de gids Utrecht Fietsstad.

Sterren van de stadsrand (foto: Wim ten Brinke)

Villa Jongerius (foto: Wim ten Brinke)

Deel.

Over de auteur

3 reacties

 1. Lex van Wijk op

  Ha Redactie,
  Ik wil wel zo’n routeboekje winnen. We wonen net een paar jaar in Montfoort en zijn de provincie nog aan het verkennen. Jammer dat het onderschrift van de laatste foto onjuist is. Dat is niet het Rietvel-Schröderhuis. Het is wel in de stad Utrecht en het is Villa Jongerius.

 2. Redactie FietsActief op

  Hartelijk dank voor je opmerking, inderdaad. En meedingen voor de actie gaat via het winformulier!

 3. Ans Loeters op

  Fietsen in en nabij Utrecht willen we graag proberen daarom zou dat routeboekje wel van pas komen