Haibike Sduro Trekking S 9.0 Proefrit

0

In iedere editie van FietsAcief test technisch redacteur Menno Grootjans in de rubriek Proefrit een aantal fietsen. Van e-bike tot speed pedelec tot trekkingfiets. Hier zetten we de speed pedelecs op een rij. Dit is de Haibike Sduro Trekking S 9.0 speed pedelec: ‘de fiets roept de onbedaarlijke drang op om stante pede een bospad op te schieten‘.

Haikbike Sduro Trekking S 9.0

Haibike Sduro Trekking S 9.0

Wow, je zou bijna denken dat er een olifant op de bovenbuis van deze Haibike gezeten heeft. Ook bij de onderbuis en de achtertrein lijkt geen centimeter vlak. Niet dat dit erg is hoor: het geeft deze Sduro juist een heel sportief karakter. Die spirit wordt nog eens versterkt door het pittige Bosch Performance XC-blok – een kwart slag gedraaid, waardoor hij minder dicht op de grond hangt – en de Shimano XT-aandrijvingsgroep.

Heerlijke sportbak

Verder heeft de fiets een stevig bagagerek, een paar oversized Schwalbe Supermoto-banden en een Bosch PowerTube 500-batterij in het ­voor­onder. Opladen kan met de accu in of uit de fiets. Verder heeft de Sduro ledverlichting, een stevige standaard, een claxon en de verplichte spiegel. Die had wat ons betreft best een centi­metertje groter gemogen. Je vindt de Trekking S 9.0 of helemaal het einde, of juist niet. Iets ertussenin kan bijna niet. Dikke pluspunten scoorde de Haibike voor de prijs, de mogelijkheid om een extra accu te monteren, en de onbedaarlijke drang die de fiets oproept om stante pede een bospad op te schieten. Het is een heerlijke sportbak die in deze standaarduitvoering totaal ongeschikt is voor dagelijks woonwerkverkeer: geen kettingkast, geen slot. Gelukkig heeft elk jaar 52 weekenden.

Haikbike Sduro Trekking S 9.0 detail

De claxon maakt een beste bak geluid..

Haikbike Sduro Trekking S 9.0 detail

Netjes gelast hoor

Details
Beste bak geluid
Lekker sportief stuurtje met in het midden het Bosch-display, links de + en – voor de onder­steuning en rechts de klikschakelaar van de elf versnellingen op het achterwiel. Je kunt kiezen uit tandwielen van 11 tot 46 ­tanden. De claxon zit er ook, en die maakt een beste bak geluid.

Kabels binnendoor
Framemateriaal van de Haibike is oversized en geovaliseerd 6061 T6 aluminium. Alle benodigde nokjes en oogjes zijn op het frame gelast. Zo heeft de bovenbuis een keurige opening voor een doorvoer van de achterremleiding, schakelkabel en de stroomdraden.

Haikbike Sduro Trekking S 9.0 detail

De kabels netjes binnendoor

Plussen & minnen

+ lekker apart
+ sportieve ­afmontage
– te sportief?
– geen kettingkast

De Haibike Sduro Trekking S 9.0 speed pedelec kost € 3.999,- en is te vinden op de WEBSITE van het merk

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.