Fietsen met kinderen in corona-tijd: op berenjacht

0

Leuk om nu te doen met kinderen: neem ze op de fiets mee op berenjacht. Tienduizenden mensen door het hele land hebben beren achter het raam gezet voor kinderen om te spotten. Het idee komt uit Australië en is via België ook in Nederland terecht gekomen. Inspiratie voor de actie is het prentenboek ‘Wij gaan op berenjacht’ uit 1995 van Michael Rosen en Helen Oxenbury is de inspiratie geweest voor de actie.

Via deze site van de bibliotheek kun je een afstreepkaart downloaden en kijken waar de beren te vinden zijn. Nog veel leuker is het om gewoon op pad te gaan en je te laten verrassen! Veel beren zijn niet aangemeld omdat de landelijke kaart op Google Maps al snel vol stond (met 20.000 beren). Het is natuurlijk ook juist niet de bedoeling dat we allemaal hetzelfde rondje gaan fietsen, afstand houden blijft een pré.

  

RIVM maatregelen rond berenjacht

Vanzelfsprekend is het bij het speuren belangrijk om de maatregelen van het RIVM in acht te houden. Ga daarom alleen met je eigen kinderen speuren in je eigen buurt. Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar en stap alleen af waar niet teveel mensen zijn. Zo kunnen we veilig blijven fietsen!

Berenjacht boek en filmpje

Om de berenjacht nog leuker te maken kun je bij iedere zoveel beren een opdrachtje bedenken. Of laat kinderen een cadeautje winnen, een leuk leesboekje bijvoorbeeld. Uit eigen ervaring geven we graag de tip mee dit bijvoorbeeld met een volle spaarkaart te doen – een stripboekje voor iedere tien beren gaat erg hard, zelfs in een klein dorpje…!

Het boekje is nog steeds te krijgen via (online) boekhandels. Of kijk samen dit filmpje op YouTube voor je op pad gaat:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.