Onderzoek FietsActief: fietsen tijdens de corona-crisis

0

De hele wereld staat op z’n kop door de corona-crisis. Alles lijkt wel veranderd. Zo ook onze favoriete hobby: fietsen. We blijven dichter bij huis, fietsen alleen of met z’n tweetjes en vermijden drukke natuurgebieden en stranden in het weekend. Dat bleek uit een vragenlijst die we jullie via onze nieusbrief en website voorlegden.

Natuurlijk blijven we allemaal zoveel mogelijk binnen om de verspreiding van het virus de kop in te drukken. Maar een frisse neus halen mag gelukkig van het RIVM. Een rondje op de fiets kán dus – als je je tenminste houdt aan de voorschriften, zoals we eerder op onze site schreven in dit bericht. Maak in je eigen omgeving een klein ommetje en blijf verder vooral thuis. Zo worden we de crisis de baas!

Onderzoek naar fietsen en corona

Het fietsgedrag is sinds het uitbreken van de corona-crisis flink veranderd, zo bleek uit onze vragenlijst die enthousiast is ingevuld door wel 1012 mensen in drie dagen – waarvoor onze dank! We waren heel benieuwd naar het fietsgedrag van in deze periode. Wordt er vaker gefietst, korter? Wordt de stad vermeden ? Nemen fietsers een picknick mee nu de horeca gesloten is? Hieronder delen we graag de resultaten van ons onderzoek met je.

Lees voor meer informatie ook dit bericht dat we eerder schreven over fietsen en corona. 

De volledige presentatie vind je hieronder.

 

Heb je de vragenlijst gemist, of wil je ons graag iets melden? We zijn heel benieuwd hoe jij het fietsen beleeft tijdens deze crisis. Laat vooral hieronder een reactie achter, we horen graag van je!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.