Fietsroute van het Jaar 2020? Dit is de winnaar

0

Juryvoorzittter Bert Sitters noemde de winnaar van de Fietsroute van het jaar “een voorbeeld voor andere routes in ontwikkeling”. Een mooi compliment, dat nieuwsgierig maakt naar het traject, waar volgens Bert ook “duidelijk met liefde voor het fietsen in is geinvesteerd”. Oké, kom maar op met die route!

Fietsroute van het jaar

Uit de genomimeerden is La Dolce Via in Frankrijk als winnaar uit de bus gekomen en gekroond tot Fietsroute van het Jaar 2020. Dit vond plaats op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. De jury had in de laatste fase van de uitverkiezing de keuze uit vier genomineerden. Ook Sydkustleden (Zweden), EuroVelo 3 (België) en La Vallée du Loir à Vélo (Frankrijk) maakten kans op de eretitel.

Verder lezen over deze routes? Hier vind je alle NOMINATIES

Fietsroute van het jaar

Bankjes onderweg? Check!

La Dolce Via

Het 120 kilometer lange traject van La Dolce Via loopt over een netwerk van voormalige spoorwegen in de Franse Ardèche. De route kronkelt overwegend langs rivieren die zich een weg banen door het ruige, bergachtige landschap. Regelmatig passeer je diepe kloven, die overbrugd zijn door oude spoorviaducten.

Volgens de jury – die naast Bert Sitters, bestond uit Luc Oteman en FietsActief-medewerkster Jessica de Korte – voldoet La Dolce Via aan alle kanten aan de criteria voor de Fietsroute van het Jaar. “Een schitterende route door een prachtig landschap met unieke vergezichten”, zo stelde de jury. “De route is praktisch geheel autovrij en de fietser geniet van de rust en de ruimte. Voorzieningen als bankjes en picknicktafels nodigen uit om even plaats te nemen”

Meer lezen over La Doce Via? Deze site biedt informatie in het Nederlands
En de site van la Dolce Via zelf biedt informatie in het Engels en Frans.

La Doce Via is de opvolger van de N8 Oostzeeroute in Denemarken, de Fietsroute van het Jaar 2019.
Verder lezen over de Fietsroute van het jaar 2019? Hier vind je een onze korte BESCHRIJVING

Fietsroute van het jaar

Peddelen door een ruig, bergachtig landschap

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.