Editie 1-2020 inclusief gratis streekgids Lisse en Bollenstreek

0

Op 19 december overleed een van Rotterdams bekendste inwoners: dichter, muzikant en nachtburgemeester Jules Deelder. Ontdek de stad door zijn ogen én knoop er het favoriete rondje aan vast van zijn vriend, cabaretier en schrijver Wilfried de Jong. De start is uiteraard bij het beeld van Jules Deelder op de Nieuwe Binnenweg, het hart van Deelders favoriete uitgaansgebied. Daarna openbaart zich de Rotterdamse diversiteit met een bonte en soms ietwat rafelige strik eromheen. Urban cycling dus, en gelukkig veel langs het water. Even afwisselend is de route Ravenstein; de regio rond Uden is met recht heilige grond: kloosters, kerken en kapellen waar je kijkt. Oh ja, en worstenbroodjes natuurlijk… Inspiratie voor het buitenland? Wintersporters weten de weg naar het Tiroolse Ötztal in groten getale te vinden. Maar wist je dat het er ’s zomers heerlijk fietsen is? Zo loopt er een speciale autovrije fietsroute over de hele lengte van het dal. En rijd je van zuid naar noord, dan ontwijk je mooi de klimmetjes. Verder: de Fiets van het Jaar-verkiezing. FietsActief zat in de jury, die uiteindelijk na veel testen, wikken en wegen tot een shortlist kwam. Welke wordt de E-bike van het Jaar 2020?

En met gratis streekgids Lisse en Bollenstreek. Nergens gaat het fietsseizoen kleurrijker van start dan in de Bollenstreek. Neem dit gidsje mee, dan laten we je er de mooiste en fijnste plekken zien.

FietsActief nummer 1 ligt vanaf vrijdag 6 maart in de winkel en is ook te bestellen in onze webshop.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.