Fietsen in Duitsland: de Weser-Radweg is de nummer 1 fietsroute

0

Fietsen in Duitsland? De 520 kilometer lange Weser-Radweg is in de jaarlijkse verkiezing van de Duitse fietsersbond ADFC de populairste fietsroute. Deze loopt van het Weserbergland naar de Noordzee. De Elberadweg staat op de tweede plaats en de RuhrtalRadweg op nummer drie.

Fietsen in Duitsland Fietsen in DuitslandFietsen in DuitslandFietsen in Duitsland

Fietsen in Duitsland: de top 10 langeafstandsroutes

Meer informatie over de winnende fietsroutes vind je via deze links: Weser-Radweg, Elberadweg en RuhrtalRadwegDe gevarieerde en goed gemarkeerde trajecten in Duitsland zijn sowieso een aanrader. Van de Oostzee tot de Alpen en van de Donau tot het Elbsandsteingebirge: voor iedereen die het land wil verkennen op twee wielen, is Duitsland een paradijs.

Zo kun je de zee tegemoet rijden, of fietsen langs rivieren als de Elbe en de Main. De Moezel- en de Rijnfietsroute lopen door zonnige streken met prachtige wijngaarden. Verder kom je op de Bodenmeer-, Ruhrtal- en Weser-fietsroute langs boeiende steden als Konstanz, Essen en Bremen. Onderweg vind je tal van fietsvriendelijke overnachtingsadressen. Inspiratie nodig? Kijk in deze TOP 10 van de populairste langeafstandsfietsroutes in Duitsland!

Fietsen in DuitslandFietsen in Duitsland

Fietsen in DuitslandFietsen in Duitsland

Fietsroutes door het Ruhrgebied of Hessen

Nog een tip is het Ruhrgebied. Hoewel dit misschien niet de eerste regio is waar je aan denkt op zoek naar een leuke fietsvakantie, is het gebied zeker de moeite waard. Zo rijd je op de Radschnellweg Ruhr (RS1) van Mühlheim an der Ruhr naar Essen zonder dat autowegen de route kruisen. Je fietst ontspannen tussen  steden en voormalige industriecultuur in het Ruhrgebied, dwars door een groen landschap.

Houd je meer van de natuur? De fiets- en wandelroutes in Midden-Duitsland lopen door romantische rivierdalen of over de kam van glooiende middelgebergtes. Je kunt kiezen uit relaxte tochten en uitdagende routes, elke regio heeft zijn eigen karakteristieke kenmerken. Ontdek hier het gevarieerde landschap van Hessen.

Beeld: Duits verkeersbureau

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.