Tees Valley in Engeland: vol prachtige, onontdekte fietsroutes

0

Tees Valley is een unieke bestemming aan de noordoostkust van Engeland voor iedere fietser die op zoek is naar iets nieuws. Een dagje fietsen door bossen en het platteland sluit je er af met een mooie strandwandeling. 

Tees Valley

Kies bijvoorbeeld voor de 142 kilometer lange route 14 die loopt door twee delen van Tees Valley – van het plaatsje Darlington via Middlesbrough en Hartlepool naar Durham. Langs een groot deel van deze route kom je geen verkeer tegen en volg je een voormalige spoorlijn zonder al te veel stijgingen.

Op de website van het gebied vind je veel leuke fietsroutes die de moeite waard zijn om te ontdekken. De regio is goed bereikbaar via de dagelijkse verbinding tussen Amsterdam Schiphol Airport en Teesside International Airport. In 1 uur en 10 minuten vlieg je naar Durham, midden in Tees Valley. Je kunt er ook komen met de boot van IJmuiden naar Newcastle of van Hoek van Holland naar Hull.

Tees ValleyTees ValleyTees ValleyTees Valley

Inspiratie opdoen tijdens de Fiets en Wandelbeurs

Bezoek de Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs Utrecht van vrijdag 28 februari tot en met zondag 1 maart. Er zijn experts aanwezig van Enjoy Tees Valley op, North York Moors National Park en Sustrans (Brits fietsroutenetwerk). Bij stand 3.C.90 helpen experts je met het plannen van de perfecte fietsvakantie in deze gebieden. Deze kaart van de regio kun je vast downloaden of bekijken ter oriëntatie en meer informatie op deze pagina.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.