De Fiets van het Jaar? Dit zijn de nominaties

3

Op 28 februari wordt de Fiets van het Jaar bekend gemaakt. Dat gebeurt tijdens de opening van het trio fietsbeurzen in Jaarbeurs Utrecht: de Fiets en Wandelbeurs, de Bike MOTION en de E-bike Xperience. De NOMINATIES zijn er nu al. FietsActief-redacteur Menno Grootjans zat dit jaar weer in de jury. Je leest dan ook meer in FietsActief 1 van dit jaar. Dit nummer verschijnt op 6 maart. 

Fiets van het Jaar

Deze Gazelle is één van de kanshebbers… @Remco Veurink

Fiets van het Jaar 2020

De RAI Vereniging organiseerde de verkiezing van de Fiets van het Jaar voor de 33e keer. Voor de E-bike van het Jaar was het de 10e editie en voor de Speed E-bike de 6e. De verkiezing van de Racefiets en MTB van het Jaar werd voor de 4e maal georganiseerd. En dat zijn dan ook de 5 categorieën. Daarnaast reikt de jury de Fiets Innovatie Award uit voor producten en toepassingen op het gebied van fietsen.

Al deze prijzen vallen onder de noemer FIETS AWARDS. De RAI Vereniging organiseert de verkiezing. Waarom? Het idee is dat de fietsindustrie een impuls krijgt om te blijven vernieuwen. Ook wil de vereniging zo innovatieve fietsen, accessoires en toepassingen extra onder de aandacht brengen. Eind januari heeft de jury tijdens drie wind- en regenrijke testdagen de inzendingen uitvoerig aan de tand gevoeld. Dit zijn de genomineerden:

Nominaties Fiets van het Jaar 2020
Batavus Finez € 899,-
Cortina Mozzo € 999,-
Koga F3 4.0 € 1.599,-

Nominaties E-bike van het Jaar 2020
Gazelle Ultimate C8+ HMB € 3.299,-
Koga Pace B05 Tokyo Edition € 3.899,-
Stella Bergamo BPD € 2.979,-
Trek Allant+ 7 € 3.399,-

Nominaties Speed E-bike van het Jaar 2020
Gazelle Ultimate Speed 380 € 4.499,-
Haibike SDURO Trekking S 9.0 € 3.999,-
Specialized Turbo Vado 6.0 € 4.799,-

Jury

De fietsen worden door een deskundige, onafhankelijke jury beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de fiets en daarmee de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep. Om tot een goed oordeel te komen let de jury op verschillende zaken. Denk aan: constructie, afwerking, vormgeving, innovatie, veiligheid, rijgedrag, comfort, prijs/kwaliteitverhouding en de zogenaamde x-factor van de fiets. De vakjury bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen waaronder een fietsonderzoeker, de redactie van Fiets, FietsActief, ANWB Media, Tweewieler, NieuwsFiets.nu en Bike Europe.

Fiets van het Jaar

… en deze Trek ook @Remco Veurink

Deel.

Over de auteur

3 reacties

  1. Albert de Vries op

    Beste redactie,

    Heeft u ook naar het merk Qwic gekeken en gefietst, als dat zo is begrijp ik niet dat het model RD 11 in het rijtje niet voorkomt …