Welk e-bike merken vinden fietsers het beste?

4

Ben je op zoek naar een e-bike, dan kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Welke e-bike merken zijn nou het beste? Naast advies inwinnen bij de fietsenwinkel en online rondkijken, kun je ook in je omgeving vragen wat anderen vinden. Zoiets deed de Consumentenbond ook met een enquete. 

E-bike merken

De Consumentenbond test jaarlijks een flink aantal elektrische fietsen en laat weten van de bevindingen zijn. Maar het is natuurlijk ook heel interessant om te weten te komen hoe content fietsers nou eigenlijk zijn met hun e-bike. Daarom vroeg de bond dit aan ruim 3400 consumenten. Ook vroeg de bond naar een oordeel over de prijs-kwaliteitverhouding en naar de tevredenhied over de prestaties van hun fiets. Tipje van de sluier: Flyer en Kalkhoff doen het heel goed en Trek bijvoorbeeld wat minder.

e-bike merken

Het Zwitserse Flyer doet het goed bij fietsers!

Defecten? Ruim 45%

Helaas kennen e-bikes ook mankementen. Uit de enquete bleek dat ruim 45 procent wel een met een defect te maken heeft gehad. Het vaakst betrof dit een probleem met de accu of aandrijving. Gelukkig viel de ruim helft van de mankementen binnen de garantie. Maar een groot deel dus ook niet!

Wil je meer lezen? HIER vind je alle resultaten van het onderzoek. Let wel op: het onderzoek is in 2017 uitgevoerd. Ondertussen hebben de merken en de techniek natuurlijk niet stil gestaan. We hopen dan ook dat de Consumentenbond gauw weer met een nieuw onderzoek komt.

Fiets jij op een e-bike en heb je een favoriet merk of model? Laat ons hieronder weten waarover je zo tevreden bent en waarom.

e-bike merken

Deel.

Over de auteur

4 reacties

 1. Mijn echtgenote (73jr) rijd al 9 jaar op een Flyer en rijd gemiddeld 6000 km per jaar !
  Ikzelf heb eerst op een jaar op een Stevens e-bike gereden, maar na een gezamenlijke fietstocht in Noorwegen ,was ik helemaal om en heb mijn pas 1 jaar oude fiets ingeruild voor een Flyer, inmiddels in 3,5 jaar ruim 16000 km.
  Ondanks de prijs en best wel een paar verbeter punten zal men ons niet gauw op een andere e-bike zien.

  Hans Hoogerbrugge
  Zeewolde

 2. Sparta, vind ik persoonlijk goed ,de 2e heb ik als E-Bike ,de vorige 2 fietsen 3 en 7 versnelling waren ook uitstekende onderhoudsvriendelijke fietsen.[van het Merk : Sparta.]

 3. M.Giielen op

  Sinds een half jaar een Giant Explorer E Bike heel tevreden, krachtige 80 nw Yamaha middenmotor 500 watt accu. Display met navigatie .Ride Control App via Smartphone. Woon vlakbij Posbank dus in de heuvels brengt me moeiteloos boven je kunt daarbij met Deraullieur versnelling naargelang ondersteunen .
  Aanrader voor personen die toch nog sportief zelf ook nog wat energie willen leveren.

 4. Sinds een paar maanden de trotse bezitters van 2 QWIC MN7 fietsen, een Nederlands merk uit Amsterdam. We hebben de accu verhoogt van 400 naar 600 watt. Tot nu toe zeer tevreden over de gereden kilometers met deze fietsen.