De augmented reality van VanMoof

0

Even een fiets in je huiskamer zetten? Of in de keuken? Of op je bureau (daar kwam-ie op de redactie terecht)? Het kan. Virtueel dan hé, hij staat er niet écht. Of toch wel? Bekijk het zelf met de nieuwe augmented reality tool van VanMoof.

Augmented reality

Wil je een fiets wat beter bekijken, dan ga je naar de fietsenzaak of misschien een fietsbeurs. De nieuwste VanMoof kun je echter bekijken waar je maar wilt, als je je telefoon maar bij je hebt. Het merk lanceerde onlangs namelijk haar augmentend reality tool. Via de webwinkel en een aantal Facebook-advertenties kun je deze functie gebruiken. Vooralsnog werkt deze alleen op iOS, maar binnenkort ook via Android en via je desktop browser.

augmented reality

Zet ‘m waar je maar wil

Wat zie je?

Feitelijk projecteer je via je camera een virtueel beeld van de fiets op een plek in je omgeving en kun je via je mobiel inzoomen, uitzoomen en de fiets van alle kanten bekijken. Best leuk hoor. En passend bij een merk als VanMoof, dat 80 procent van haar fietsen online verkoopt en in 2019 goed was voor een omzet van 40 miljoen.

Koop je een fiets bij VanMoof, dan kun je ‘m gratis retourneren als de fiets niet bevalt. Da’s best een kostenpost voor het merk, én een milieubelasting. Dus naast een leuk technisch hoogstandje, hoopt Van Moof ook dat de tool zal zorgen voor minder retouren omdat de fiets van te voren van dichtbij te bekijken is, en een aantal functies uitgelegd wordt. Een mooie ambitie. Uitproberen of meer weten? HIER vind je meer informatie.

augmentend reality

Over sommige functies krijg je wat uitleg met de tool

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.