Fietsend het jaar in met Jeroen Dirks

0

Stem af op NPO Radio 1 komende zaterdag 4 januari! En wel van 19.00 tot 22.00 uur. Want dan maakt fietsjournalist Jeroen Dirks de balans op in het radioprogramma Fietsend het jaar in. Gemist? HIER kun je terugluisteren.

Jeroen Dirks

Jeroen fietst een rondje @Jesaja Hizkia

Jeroen Dirks fietst het jaar in

En dat doet Jeroen Dirks natuurlijk niet alleen, maar samen met onder andere hoogleraar urban mobility Marco te Brömmelstroet. Te gast zijn minister Stientje van Veldhoven, historicus Ruth Oldenziel, Arjan de Vries van de Wielersportbond, hoogleraar Revalidatieonderzoek Thomas Janssen, fietsfitter Bart Hendriks en anderen.

In het programma zal ook aandacht zijn voor de verhalen van luisteraars. Dus heb je iets spannends, ontroerends of bijzonders meegemaakt op de fiets, onlangs? Laat het weten! Boos over je mede-weggebruikers? Blij met de strooidienst? Toch wat bang om de drukke weg op te gaan? Mail Jeroen Dirks op dirks.jeroen@gmail.com. Schrijf je telefoonnummer erbij zodat je gebeld kunt worden op zaterdag 4 januari.

Nederland fietsland

Een greep uit de onderwerpen en wat er speelt op fietsgebied:

  • Vanaf 1 januari 2020 bestaat de mogelijkheid om een fiets te leasen.
  • Na een wat aarzelend begin is de elektrische fiets nu écht doorgebroken en zelfs bij pubers heel gewoon. Maar wat doet die e-bike met onze lichamen?
  • Op sommige plekken, en niet alleen in de stad, is het zo druk met fietsers dat onorthodoxe maatregelen worden genomen: Middle Aged Men in Lycra (MAMIL, oftewel wielrenners) moeten omrijden…
  • De fiets is steeds bepalender voor de stedenbouw. In de binnenstad is de auto het aan het verliezen, kopte AD onlangs. Maar blijft dat zo?

FietsActief interviewde Jeroen Dirks voor de rubriek Het rondje van in nummer 8-2020. Je bestelt dit nummer HIER

Jeroen Dirks

“Op de fiets worden vriendschappen voor het leven gesmeed”, aldus Jeroen in FietsActief 8-2020 @Jesaja Hizkia

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.