Het Fietspad van de Toekomst: ideeën gezocht

0

Fietsen kan nog leuker! Vind jij dat ook en zit je vol ideeën? Je kunt ze kwijt in een prijsvraag van de provincie Utrecht: Het Fietspad van de Toekomst. De prijsvraag is gelanceerd op 16 december en loopt tot en met 3 februari 2020.

Fietspad van de Toekomt

Het Fietspad van de Toekomst is het traject tussen Utrecht Science Park en Wageningen. De route ligt grotendeels langs de N225 en maakt deel uit van de nog te ontwikkelen regionale snelfietsroute tussen Utrecht en Veenendaal. De provincie biedt op deze verbinding ruimte om fietsinnovaties te testen, en is daarom op zoek naar vernieuwende ideeën. Plannen of concepten die fietsen nog aantrekkelijker maken. Na selectie van de beste concepten, worden deze op of rond het fietspad daadwerkelijk uitgevoerd en getest in de vorm van een pilot.

Iedereen kan meedoen

Zowel bedrijven als particulieren kunnen ideeën insturen. Binnen de categorie particulieren selecteert de jury de beste vijf ideeën. Aan hen wordt een totaal van 5.000 euro prijzengeld uitgereikt. Daarnaast kun je als particulier een elektrische fiets winnen. Maar dan moet je wel de publieksprijs winnen. Via een online en openbare stemming kiest het publiek welk idee ze het beste vinden. Deze stemming is van 19 februari tot en met 3 maart 2020.

Tot slot beoordeelt de jury de beste drie ideeën van alle inzendingen, dus zowel van bedrijven als particulieren. Daarmee heb je dus kans dat idee daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Hiervoor is een ontwikkelbudget van maximaal € 50.000,- per idee gereserveerd. Meedoen of meer informatie? Ga naar Het Fietspad van de Toekomst.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.