Nieuwe Nederlandstalige website over de Franse Atlantische kust

0

Zin om volgend jaar eens een andere bestemming te ontdekken? Via de nieuwe Nederlandstalige website over de Franse Atlantische kust kom je op leuke ideeën voor een fietsvakantie, van het departement Loire-Atlantique tot aan Frans-Baskenland.

De nieuwe website atlantischekustfrankrijk.nl staat vol originele tips voor vakanties aan de Atlantische kust. De Franse Atlantische kust omvat de Vendée, de Gironde, Charente-Maritime en Landes. Het is een veelzijdige bestemming waar je kunt uitrusten en opladen, ver weg van het massatoerisme. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan La Baule: een kustplaats met uitgestrekte zandstranden en villa’s uit de belle époque.

 

Fietsroutes langs de Atlantische Kust

Wanneer je onder het kopje ‘zin in…’ klikt op ‘fietsen’, verschijnt een pagina met fietstips voor de Atlantische kust. Zoals La Flow Vélo: de nieuwe 290 km lange fietsroute die van Île-d’Aix langs de rivier de Charente loopt via Rochefort, Cognac en Thiviers. De zacht glooiende route biedt een mooie mix van natuur, historisch erfgoed en gastronomie. Via de route Vélodyssée (1290 km) fiets je onder andere langs het moerasland van Poitou, Fort Boyard, het Bassin d’Arcachon, de Dune du Pilat (de hoogste duin van Europa) en het bos van Landes. De route loopt helemaal door tot aan het Franse Baskenland, via Capbreton, Biarritz en Saint-Jean-de-Luz. Ook op de eilanden Ile de Ré en Ile d’Oléron vind je overal fietspaden.

Fijne campings aan de Atlantische Kust

Een vakantiehuisje of campingplaats is direct online te boeken. De website linkt je via de knop ‘accommodaties’ door naar verschillende pagina’s waarop je allerlei fijne accommodaties en goede campings kunt vinden aan de Atlantische kust. Laat je ook inspireren door de nieuwe bijbehorende Facebookpagina: www.facebook.com/AtlantischeKustFrankrijk Hier deelt het bureau voor toerisme van de Atlantische kust actuele tips en nieuwtjes over de bestemming zoals nieuwe restaurants en overnachtingsplekken.

Beeld: atlantischekustfrankrijk.nl 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.