Proef de kerstsfeer in Nedersaksen – met fietsroutes

2

Geniet van de kersttijd in de historische steden van Nedersaksen, zoals Braunschweig, Celle, Goslar en Wolfenbüttel. Perfect voor een winterse citytrip met de leukste kerstmarkten. En maar op een paar uur rijden van Nederland. Met tips voor fietsroutes – voor als er geen al te dik pak sneeuw ligt!

De verlichte binnentuinen van Wolfenbüttel

Wolfenbüttel maakt zich in december op voor een bijzondere adventsperiode. Zo openen in de weekenden zes fraai verlichte binnentuinen in kerstsfeer, is er een kerstmarkt in het Residenzschloss en de traditionele Weihnachtsmarkt in het centrum. Voor de nodige warmte in de donkere dagen voor kerst zijn er Jägermeister tours op 2, 9 en 16 december. Fietsroutes in Wolfenbüttel vind je HIER

 

Celle: compleet in kerstsfeer 

Het ruim 700 jaar oude Celle, uitgeroepen tot beste kerststad van Duitsland, pakt in 2019 nog grootser uit. De complete stad wordt namelijk ondergedompeld in de kerstsfeer. Denk aan de traditionele kerstmarkt in de Altstadt en winkels met kerstetalages. Maar ook aan de 14 meter hoge kerstpiramide en het imposante Schloss Celle.
Duurzame tip: op 26 december is er een grote cadeauruilmarkt.
Fietsroutes in Celle vind je HIER

Toasten in de slotgracht van Braunschweig 

In de middeleeuwen een bestseller: de Braunschweiger Mumme. Een sterke, moutachtige drank die dankzij veel alcohol en suiker extra lang goed bleef en zeevaarders beschermde tegen ziektes. Nu drink je deze drank in een lichtere, verwarmde versie tijdens de adventsperiode. Op verankerde vlotten in de slotgracht van burcht Dankwarderode of bij kraampjes op de kerstmarkt rond de Dom.
Fietsroutes in Braunschweig, met fietskaart van het centrum, vind je HIER 

Ondergrondse kerstmarkt in de mijnen van Goslar

In de voormalige mijnstad Goslar kom je in kerststemming in restaurant Brunnengarten, een mooie vakwerkboerderij. Ook het UNESCO-werelderfgoed van de Rammelsbergmijnen is in kerstsfeer gehuld. Op 14 en 15 december maak je in de oude mijnen een ondergrondse tour bij kaarslicht. Ook is er een kerstmarkt onder en boven de grond. In het centrum vind je een traditionele ambachtelijke kerstmarkt op het Marktplein.
Fietsroutes in Goslar vind je HIER

Data zijn actueel voor 2019. Deze steden maken deel uit van de 9 historische steden in Nedersaksen: Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim, Lüneburg en Wolfenbüttel. Meer informatie vind je HIER

Beeld: 9 Städte + 2 Niedersachsen 

Deel.

Over de auteur

2 reacties

  1. vraagje:
    Is er een reisorganisatie die de winnaar van Fietsroute van het Jaar 2019, de route door Denemarken, in haar pakket heeft?