Fietsen in de herfst? Ga naar het Forest of Dean

0

Fietsen in de herfst? Je hoeft niet naar New England in de VS voor de mooiste herfstkleuren. In Engeland kunnen ze er ook wat van. Het Forest of Dean en de Wye Valley, bij de grens met Wales, is bijvoorbeeld prachtig in het najaar. Ontdek het met de nieuwe ‘Leaf Peeping Drive’ en online gids. Met fietsroutes!

Fietsen in de herfst langs de mooiste najaarskleuren

Leaf peeping. Dat klinkt goed, maar wat is het? In de Verenigde Staten, met name in New England, beschrijft de term het bezoeken en bekijken van gebieden waar de herfst op z’n uitbundigst is. Dan ben je dus een leaf peeper, een bladbezichtiger, zullen we maar zeggen. En dat kan dus ook dchterbij huis, in Engeland bijvoorbeeld.

Waar in Nederland vind jij de herfst op z’n mooist? En kun je er fietsen? Laat hieronder je reactie achter!

Leaf Peeping on Two Wheels – dat is genieten van de najaarskleuren op twee wielen – een fiets. In het Forest of Dean heb je meer dan 40 kilometer aan verkeersvrije (onverharde) fietspaden tot je beschikking. De ontspannen ‘Family Trail’ van 11 kilometer is een leuke kennismaking en begint bij het Cannop Cycle Centre. De route voert dwars door het hart van het bos, langs vijf ‘Leaf Peeping hotspots’: Cannop Ponds, Beechenhurst, Cyril Hart Arboretum, New Fancy View en Mallards Pike. Voor fietsverhuur kun je terecht bij Dean Forest Cycles in Parkend of Pedalabikeaway bij het Cannop Cycle Centre. Ga ook zeker wandelen, want de kruip-door-sluip-door paadjes zijn hier heel bijzonder.

Mooi hotel & vakantiehuis voor de herfst

Een fijne uitvalsbasis in de herfst in het Tudor Farmhouse Hotel, in een zestiende-eeuwse boerderij. Brandend haardvuur met knusse zitjes, een geweldig restaurant: hier kom je weer helemaal bij na een dag in de buitenlucht. Liever een historisch huisje? Kijk dan naar Orchard Barn – met hot tub!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.