Tsjechië, op de fiets door het zonnige zuiden

0

Een regio vol gemoedelijke dorpjes, charmante steden, eeuwenoude boerderijen, sprookjesachtige kastelen en natuurgebieden waar je naar hartenlust kunt fietsen. Trek erop uit en ontdek deze mooie plekken in het zuiden van Tsjechië.

Tsjechië – fietsen langs de visvijvers in Třebonskko

In het vlakke landschap rond de stad Třeboň vind je visvijvers, meren én een dicht netwerk van fietsroutes. De routes voeren langs knusse stadjes en vele vijvers. Ondanks dat deze door mensen zijn gemaakt, is de natuur hier prachtig en leven er volop amfibieën en insecten.
De vijvers zijn gemaakt voor de kweek van karper. Deze vis wordt in Tsjechië traditioneel getrouw gegeten bij het kerstdiner. Door uitstekende levensomstandigheden staat de Třebon-karper bekend als een kwaliteitsvis. Lees ook DIT artikel dat we afgelopen najaar schreven over fietsen bij Třebon!

Tsjechië Tsjechië

Charmant: Češky Krumlov

Als je in de regio bent zijn er nog veel meer mooie plekjes die je mee kunt pikken. Zoals Český Krumlov. Dertig jaar geleden was het nog een rustig stadje, maar sinds het op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat is het een populaire bestemming. Het is ook een prachtige stad met de pastelkleurige huizen in het historisch centrum, de Moldau die door de stad slingert en de vele musea. Het Krumlov-kasteel met de aangrenzende tuinen is het tweede grootste burchtcomplex van Tsjechië. Een mooie uitzichtplek, die vaak door toeristen wordt overgeslagen, is Křížový Vrch. Boven op de heuvel staat een kapel die je een prachtig zicht biedt op de stad.

Tsjechië

Ceške Budejovice & sprookjeskasteel Hluboká

Ceške Budejovice is de grootste stad van de regio Zuid-Bohemen. Uit deze studentenstad komt Budweiser Budvar. De brouwerij is te bezoeken, gevolgd door een bierproeverij. De restaurants, barretjes en vele koffietentjes maken Ceške Budejovice tot een fijne plek voor een gastronomische stop. Kasteel Hluboká, dichtbij České Budejovice, is het meest bezochte kasteel van de regio. Het heeft een sprookjesachtige uitstraling met haar witte torentjes en erkers in Tudor-gotische stijl. Tijdens een rondleiding kun je het kostbaar ingerichte interieur bewonderen, met gedetailleerd houtsnijwerk. Maak ook even een wandeling door de grote Engelse tuin!

Meer informatie over activiteiten in Zuid-Bohemen vind je HIER
Algemene informatie ook HIER
Brochures en fiets- en wandelkaarten van deze regio vraag je gratis aan via amsterdam@czechtourism.com


Beeld: Tsjechisch Verkeersbureau

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.