Nieuwe fietsgids: Ride with me Barcelona

0

Zin in een weekendje zon met de winter voor de deur? Ga naar Barcelona! Neem meteen de nieuwe fietsgids van Roos Stallinga mee, Ride with me Barcelona. Boordevol tips en inspiratie om de stad op een heel andere manier te leren kennen. Misschien moet je er maar een hele week van maken!

De stadsfietsgidsen Ride with me – eerder kwamen ook Amsterdam en New York uit – zijn kleurrijke ontdekkingen van de stad, geïnspireerd door de gebouwen, mensen en verhalen die je onderweg tegenkomt. De routes in het boek zijn geïllustreerde recepten voor stadsavonturen – met de beste lokale tips voor koffie, kunst, natuur, bier en bars. Je beleeft de fietscultuur en stedelijke omgeving van de stad, waardoor de gidsen veel verder gaan dan de gebruikelijke hoogtepunten. De leukste fietsenwinkels staan er bijvoorbeeld ook in.

Fietsgids vol inspiratie

In de gids vindt je 6 verschillende routes die je telkens een ander gezicht van Barcelona laten zien. Zo maak je een mooie tocht door Ciutat Vella, zigzaggend door smalle steegjes van het oude centrum naar de Middellandse Zee. Langs de historische stadsmuur rijd je van plaça tot plaça, voordat je de diepblauwe zee bereikt bij het oude vissersdorp Barceloneta.

Bijzondere fietsroutes door Barcelona

Of ontdek de straatkunst in de wijk Poblenou, met zijn eigen, nog steeds authentieke Rambla, heerlijk eten, kunst, koffie en parken. Het is hip, maar niet te toeristisch. Er wonen hier veel kunstenaars en jonge gezinnen. Vanaf een voetganger-fietsgang heb je prachtig uitzicht op parken en de Sagrada Familia, een leuke insider tip. De fietsgids is verkrijgbaar via de eigen webshop.

 

Stadsfietsgids Amsterdam

Voor locals zijn de boeken een uitnodiging om je eigen stad te verkennen en avontuur om de hoek te vinden. Ook de Amsterdam uitgave is een eye opener! Die is trouwens net verschenen in een tweede herziene uitgave. Leuk: je kunt ook met Roos op pad door Amsterdam!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.