Wijngaardfietsen: de Grande Boucle de Bourgogne

0

Aanrader voor wie een paar dagen door de wijngaarden wil fietsen: in drie of vier dagen tijd rijd je de Grande Boucle de Bourgogne du Sud. Je pikt meteen een paar eeuwenoude kastelen, dorpjes en stadjes mee.

Bourgogne

In de Bourgogne vind je bijna 1000 kilometer aan gemarkeerde routes, waarvan het grootste deel deel uitmaakt van de Le Tour de Bourgogne à Vélo-route. Meestal fiets je langs de kanalen op jaagpaden, maar ook over paden door wijngaarden. De Grande Boucle de Bourgogne du Sud leid je in drie of vier dagen van Chalon-sur-Saône naar Mâcon. Tussen Givry en Cluny rijd je een stukje over La Voie Verte. Twee grote wijngebieden – Côte Chalonnaise in het noorden en Mâconnais in het zuiden – nodigen je uit om hun wijnen, landschappen en dorpen te ontdekken.

Fietsroute langs kastelen

Maar er valt meer te ontdekken dan alleen wijngaarden. Slenter door de middeleeuwse dorpjes Buxy en Saint-Gengoux-le-National of breng een bezoekje aan het Renaissance-kasteel van Cormatin. Dit is het huis van de markiezin, met prachtige appartementen en tuinen. Wandel door de smalle straatjes van Cluny en Tournus en bekijk hun abdijen, meesterwerken van de romaanse kunst. Het kasteel van Berzé-le-Châtel markeert de grens van Val Lamartien. Loop in Tournus zeker even binnen bij het fietsenmuseum! Je volgt la Voie Bleue langs de Saône naar de rand van Chalon.

Meer informatie over de route vind je HIER

Beeld: Alain DOIRE Bourgogne-Franche-Comté tourisme

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.