Editie 7-2019 inclusief gratis streekgids West-Zeeuws-Vlaanderen

0

Na de geboorte van het Lauwersmeer kwam al gauw spontaan een nieuw landschap tot leven

In deze nieuwe editie van FietsActief verkennen we onder meer Nationaal Park Lauwersmeer, de unieke ‘wildernis’ in het noorden van ons land.

Afgelopen mei vierden Friezen en Groningers samen het vijftigjarig bestaan van hun Lauwersmeer. Een dijk dreef de Waddenzee destijds terug, maar er kwam prachtige, ongerepte natuur voor in de plaats. Dat vraagt om een mooi fietsrondje van, toevallig of niet, vijftig kilometer.

Daarnaast hebben onze oosterburen inmiddels ook ontdekt hoe handig het knooppuntensysteem is. Een van de mooiste knooppuntenroutes loopt door het zuiden van Noordrijn-Westfalen. Wij reden hem!
Verder trokken we door het hart van Saksen-Anhalt en Thüringen over de Saaleradweg én maakten we een ontdekkingsreis door Cuba. Het Caribische eiland ligt niet naast de deur, maar is ideaal om per fiets te ontdekken.

En met de gratis streekgids West-Zeeuws-Vlaanderen ondtek je de meest zuidelijke kustlijn van ons land. Je hebt er nog alle ruimte op het strand. En dankzij de invloed van de levensgenieters uit Vlaanderen kun je er ook lekker eten. Kortom, perfect voor een nazomerse fietsvakantie.

FietsActief nummer 7 ligt vanaf vrijdag 6 september in de winkel en bestel je HIER

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.