Langer doen met je e-bike accu? Zó lukt dat

3

e-bike accu
Hoe lang je met een volle e-bike accu kunt rijden, hangt af nogal wat factoren. Maar ondanks dat is zuinig rijden met je accu prima mogelijk. Zo kun je wat langer doen met je batterij en kun je verder rijden. We geven je drie tips.

E-bike accu

Alles wat jou, als je zou fietsen op een gewone fiets, veel energie kost, vraagt ook veel van de accu op je elektrische fiets. Zo verbruikt je fietsbatterij bijvoorbeeld meer energie als je (veel) tegenwind hebt, veel klimt, over een heel onregelmatig wegdek of bospad rijdt, veel stopt en optrekt, een te lage bandenspanning hebt en het totaalgewicht van fiets, bagage en jezelf heel hoog is. Dus daar kun je al rekening mee houden. Daarnaast spaar je energie op de volgende drie manieren. Heb je zelf nog tips, laat dan hieronder een reactie achter!

 1. SCHAKELEN
  Schakel bij een stoplicht of aan het begin van klimmetje naar een lichtere versnelling en schakel tijdens de rit weer op.
 2. ONDERSTEUNING
  Zet je trapondersteuning op de lichtste stand. Of zet ‘m helemaal uit en fiets stukken zelf. Bijvoorbeeld als je de wind in de rug hebt of weinig tot geen tegenwind.
 3. OPTREKKEN 
  vanuit stilstand vraagt veel energie. Kijk of je zonder ondersteuning kunt wegrijden – in de lichtste versnelling. Of kies de minste trapondersteuning en ook weer de lichtste versnelling.

foto: Gazelle

Deel.

Over de auteur

3 reacties

 1. L. Kelderman op

  Handiger zou zijn indien er een aantal bedrijven worden genoemd. De fietsenhandel heeft namelijk bezwaren en wil niet echt meewerken.

 2. Eerlijk gezegd vind ik dit onzin tips. Graag wil ik tips die realistisch zijn.

  Mijn tip is: als het buiten of in je schuur minder dan 10 graden is dan de accu binnen leggen

 3. Redactie FietsActief op

  Bedankt voor je reactie. Onze tips in het bericht gaan over zuinig rijden terwijl je fietst. Uiteraard zijn er ook andere manieren waarop je zuining met je accu kunt zijn. Deze liggen dan meer in de onderhoudssfeer, zoals jouw nuttige tip bijvoorbeeld.