E-bike kopen? 3 basistips

1

E-bike kopenBen je van plan een e-bike te kopen, of het nu je eerste is of niet? Houd dan rekening met de volgende basiszaken voor je je in het bos der elektrische fietsen begeeft. Dat zorgt voor een handige leidraad.

E-bike kopen

  1. Bedenk van te voren goed waarvoor je de e-bike wilt gaan gebruiken. En ook hoeveel je er per tocht, hoe vaak per week en waar je ermee denkt te willen rijden. Dan kun je gerichter advies krijgen voor een bepaald type motor en accu. Ga je bijvoorbeeld alleen voor woon-werkverkeer? Dagelijkse supermarktritjes? Tochten in het vlakke of meer heuvelachtige Nederland? Of wil je de fiets ook gebruiken voor fietsvakanties in het buitenland?

  2. Ook handig om op voorhand over na te denken, als dat voor jou relevant is: wat is het maximale budget dat je wilt besteden aan de fiets? Zo laat je je minder snel verleiden tot een veel duurder exemplaar.

  3. Voor je tot welke aanschaf dan ook overgaat: maak proefritten! Het blijft een fiets en je moet er dus lekker op kunnen rijden. Er is maar één manier om dat uit te vinden. Opstappen en even rondtoeren.

 

Deel.

Over de auteur

1 reactie

  1. Ludo Michels op

    altijd een E-bike aanschaffen MET een trapkracht sensor, is een stuk veiliger als zonder