Kastelenroute Duitsland – in Mecklenburg-Vorpommern

2

Mecklenburg-Vorpommern heeft met meer dan 2000 kastelen en herenhuizen een hoge kasteeldichtheid. Ideaal voor een mooie fietsvakantie waarbij je slaapt tussen koninklijke muren. Daarom tips voor een kasteelvakantie, met kastelenroute, vol historie in Duitsland!

Sprookjesachtig Schloss Schwerin

Torentjes en gouden daken typeren dit imposante kasteel dat op een eiland in de Schweriner See ligt. Ooit was het een koninklijk onderkomen. Nu nu zijn het parlement (Landestag) van Mecklenburg-Vorpommern en het kasteelmuseum er gevestigd. Wandel door de kasteeltuinen en het park met afwisselend Romeinse terrastuinen en landschapstuinen in Engelse stijl. Of neem een Kaffee mit Kuchen in de Orangerie en je begrijpt waarom het UNESCO-werelderfgoed zou moeten worden.

kastelenroute kastelenroute

Tweedaagse kastelenroute

Op de pedalen langs kasteelpracht in Mecklenburg-Vorpommern kan ook. Met de tweedaagse rondrit van 135 kilometer langs de kastelen in Teschow, Ulrichshusen en Schorssow, Burg Schlitz, Wasserburg in Liepen en Remplin. Heuvels, valleien en meren wisselen er elkaar af. Tussendoor zie je herenboerderijen en tuinen van de beroemde landschapsarchitect Peter Joseph Lenné – zoals bij de kastelen in Basedow en Remplin. Overnachten doe je in elegante hotels langs de route.

kastelenroutekastelenroute
Afstappen bij de kasteeltuin van Schlosspark Ludwigslust

Met een omvang van 120 hectare is Ludwigslust het meest uitgestrekte landschapspark van Mecklenburg-Vorpommern. Ieder seizoen de plek voor mooie wandelingen langs zeldzame plantensoorten en bezienswaardigheden. Van de katholieke kerk ‘St. Helena’, mausolea, het graf van majoor Poesjkin tot monumenten voor jagers en paarden. Ook hier heeft landschapsarchitect Peter Joseph Lenné zijn handtekening ondergezet.

kastelenroute

Koersen van kasteel naar kasteel

‘Reisen von Schloss zu Schloss‘ is een organisatie in Mecklenburg-Vorpommern gespecialiseerd in kasteelreizen, van kasteelhotels tot fietstochten van kasteel naar kasteel. Meer informatie over een vakantie in Mecklenburg-Vorpommern vind je HIER.

Deel.

Over de auteur

2 reacties

  1. Een mooie omschrijving van deze kasteelroute, maar waar is die route, nergens hier te vinden