Nieuwe fietsgids: Véloroute du Soleil

2

Deze zomer weer uren in de file op weg naar het zuiden? Pak de fiets! Met de nieuwe fietsgids: Véloroute du Soleil begint je fietsvakantie zo gauw je de deur achter je dichttrekt.

Véloroute du Soleil

De Véloroute du Soleil is een fietsroute van Nederland naar de Middellandse Zee, over grotendeels vrijliggende fietspaden. Op dit moment is de route voor 76 procent geheel autovrij en gaan de overige trajecten doorgaans over stille landwegen. Na 2022, als ook de laatste trajecten in Frankrijk voorzien zijn van fietspaden, zal 93 procent van de route autovrij zijn. Het is dan aan Limburg om nog een paar fietspaden aan te leggen.

De snelste fietsroute naar Zuid-Frankrijk

Het is de kortste route en de snelste route naar het zuiden. Onderweg passeer je mooie gebieden om eventueel een paar dagen af te stappen, zoals de Hoge Venen in België, het dal van de Our en Sauer in Luxemburg, het Moezeldal op de grens van Luxemburg en Duitsland maar ook het Franse Moezeldal. In Frankrijk zijn ook het dal van de Saône en de Bourgogne en de Beaujolais met hun wijngaarden de moeite waard.

Vlakke fietsroute naar de Middellandse Zee

De Véloroute du Soleil is een fietsroute met zeer weinig hoogtemeters, misschien wel de meest vlakke fietsroute tussen Nederland en de Middellandse Zee. In het gidsje staan handige hoogteprofielen. Langs de route vind je voldoende accommodatie in de vorm van hotels, B&B’s en campings. De tocht is van Maastricht tot aan de Middellandse Zee in totaal 1220 kilometer lang. Een groot deel is bewegwijzerd. In de eerst editie loopt de route al tot Avignon, maar je kunt nu al doorfietsen tot aan zee. Die kaartbladen volgen in de zomer van 2019. 

 

 

Deel.

Over de auteur

2 reacties

 1. Harm te Grotenhuis op

  Moarn Linda, wanneer is de volledige fietsroute compleet?
  Je schrijft dat in de zomer van 2019 het laatste deel af zal zijn, kan ik nog dit fietsseizoen daarvan gebruik maken?
  Ik zoek nog een alternatief voor mijn fietsroute door Baltische Staten, die helaas (nu) niet doorgaat.
  Groetnis, Harm te Grotenhuis

 2. Linda Korsten op

  Hi Harm, Leuk idee! Voor actuele informatie kun je het beste contact opnemen met de uitgever van de fietsgids: https://www.cyclingeurope.nl/contact.php Die weet de laatste stand van zaken omdat zij ook de aanvullende kaarten maken van dat laatste gedeelte. Veel plezier! Laat je ons weten hoe je de route vond? groetjes, Linda