Afsluitdijk toch open voor fietsers, op deze data

0
Afsluitdijk open voor fietsers

Gaat toch lukken, dat rondje Zuiderzee op eigen kracht! (credit: Flickr – Bas de Meijer)

Wil je de Afsluitdijk over, dan kun je momenteel met de kostenloze fietsbus. Maar let op! Rijswaterstaat stelt op zondag 23 juni, 21 juli, 4 en 18 augustus de Afsluitdijk open voor fietsers. Goed om te weten als je plannen hebt voor de Zuiderzeeroute bijvoorbeeld.

Afsluitdijk open voor fietsers

Rijkswaterstaat werkt tot 2023 aan de versterking en vernieuwing van de Afsluitdijk. Gelukkig stelt de organisatie het fietspad op de Afsluitdijk toch nog vier zondagen open voor fietsers en wandelaars. Dit is de uitkomst van gesprekken tussen Rijkswaterstaat en belangenorganisaties van beide groepen. Veel van hen willen de dijk op eigen kracht trotseren. En in 2019 kan dat op deze dagen.

Op andere dagen kun je de fietsbus nemen. Deze rijdt dagelijks vanaf 8.00 uur. De laatste bus vertrekt om 19.00 uur vanuit Den Oever. De fietsbus stopt elk uur bij het busstation in Den Oever, bij het Monument op Breezanddijk en (vanaf 24 juni) Kornwerderzand. Er is ruimte voor 30 personen en maximaal 15 fietsen. De maximale afmeting van voertuigen die mee kunnen met de bus is 0,80 meter breed bij 1,90 meter lang. Ga voor meer informatie naar DEZE website.

Afsluitdijk toch open voor fietsers

De Afsluitdijk: 32 kilometer vol water, wijdsheid en wellicht wat wind (credit: Flickr – Eye of Phil)

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.