Gratis fietsroute vanuit Hunebedcentrum Borger: de Flintenroute

0

De Flintenroute (41,5 km) van recreatieschap Drenthe leidt je langs allerlei bijzondere locaties. Typisch Drentse plekken als het Hunebedcentrum in Borger. Maar ken je ook de uitkijktoren op de heuvel Poolshoogte in Boswachterij Odoorn?

Gratis fietsroute vanuit Borger

De Flintenroute (41,5 km) van recreatieschap Drenthe leidt je langs de schaapskooi in Exloo en andere bijzondere plekken. Las bijvoorbeeld wat tijd in voor het Hunebedcentrum in Borger. In Drenthe vind je wel 52 hunebedden, hoe ze die enorme gevaartes bouwden ontdek je hier. De grafmonumenten bestaan uit gigantisch grote op elkaar gestapelde zwerfstenen. Oorspronkelijk waren ze bedekt met zand, maar nu ze uitgegraven zijn kun je mooi zien hoe ze in elkaar steken. Loop ook even naar buiten: het grootste hunebed van Nederland staat hier in de tuin! De route start en eindigt bij het Hunebedcentrum, dus je kunt na terugkomst nog uitgebreid rondneuzen.Fijn: in de Hoofdstraat van Borger vind je leuke plekken om een kop koffie te drinken voor je op pad gaat.

Op de fiets naar Odoorn

Onderweg kun je in Boswachterij Odoorn de uitkijktoren beklimmen, op de heuvel Poolshoogte. Hier was je vast nog nooit geweest! De naam is afkomstig van de brandtoren – daarvandaan kon je goed zien of de jonge aanplant niet in brand stond. Letterlijk poolshoogte nemen dus! Mooi feitje: de heuvel werd ontworpen naar een tekening van de zoon van de boswachter, in 1937. Drink meteen een kop koffie op het terras van paviljoen Poolshoogte. Het vlakbij gelegen Odoorn is leuk om een hapje te eten, bijvoorbeeld bij Boshof of de knusse Bistro La Finca. Je kunt ook blijven slapen in het bijbehorende Hotel Odoorn en hier de route starten. Je gaat met deze tocht trouwens nog een keer de hoogte in: op het Boomkroonpad maak je een wandeling op grote hoogte tussen de boomtoppen!

    

Beeld: Marketing Drenthe 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.