Fietsen door Amsterdam en daarna lekker naar Ter Marsch

0

Sinds een paar vind je in Amsterdam een vestiging van Ter Marsch & Co, een van oorsprong Rotterdams bedrijf. Een aanrader na een dagje fietsen vanuit Amsterdam – we tippen je meteen twee mooie fietsroutes door je grachtengordel.

Al in 1890 opende Ter Marsch & Co. zijn deuren als winkel van de Fabriek van Verduurzaamde Vleeschwaren aan de Witte de Withstraat 70 in Rotterdam. Het was de inspiratie voor de naam van het huidige Ter Marsch & Co, een bar en restaurant, waar goed vlees nog steeds centraal staat. Je kunt bij Ter Marsch & Co terecht voor lunch, diner en uiteraard voor de borrel. Een paar jaar geleden opende Ter Marsch & Co aan de Vijzelstraat in Amsterdam, een leuke uitvalsbasis voor de grachtengordel.

 

Beste hamburgers van Nederland

Ter Marsch & Co vallen voortdurend in de prijzen: ze zijn al een paar keer de prijs gewonnen voor beste hamburgers van Nederland. De koks hebben zelfs meegedaan aan de World Championships Hamburgers in Florida. Uiteindelijk eindigden ze op de 12e plek op de wereldranglijst, als enige Nederlandse finalist. Proeven wat ze ervan hadden gebakken? De Royal Dutch Burger staat op de kaart. Heb je liever een vegetarische variant, dat kan ook. De Vega Burger: gemaakt van mais, witte bonen, tomaat en dragon met pittige ketchup, gepofte biet, rode ui, Reblochon kaascrème, boekweit, zoetzure komkommer en kruidenyoghurt.

Gratis fietsroutes Amsterdamse grachtengordel

Vlakbij, aan de Vijzelstraat 20, vind je een goede fietsenstalling. Wil je eerst even je eetlust opwekken? Rijd dan de route ‘Van de Amsterdamse grachten tot het IJmeer’, die komt hier dicht in de buurt en leidt je langs de grachtengordel. Je rijdt langs de Amstel, het Nieuwe Diep en de Gaasperplas. Een mooie fietstocht die vanuit de grachtengordel naar het noorden leidt is de Gouden driehoek route. Deze leidt je langs wel drie Unesco Werelderfgoederen: de binnenstad van Amsterdam met zijn grachten, droogmakerij De Beemster en de Stelling van Amsterdam.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.