LF-routes op de schop

0

LF-routesLF-routes

Langeafstand Fietsroutes, LF-routes, zijn in Nederland al meer dan dertig jaar een begrip onder fietsers. Maar de boel gaat de boel op de schop. Het Landelijk Fietsplatform is begonnen met een herindeling die moet leiden tot tien routes van iconische allure.

LF-routes worden LF-icoonroutes

Het netwerk van 26 verschillende LF-routes verandert naar tien nationale LF-icoonroutes. Iedere route krijgt een eigen thema. Onderling vormen de icoonroutes geen netwerk meer, maar ze blijven via het fietsknooppuntennetwerk met elkaar verbonden. De nieuwe routes sluiten bovendien goed aan op internationale fietsroutes. Al met al hoopt het Landelijk Fietsplatform een betere kwaliteit te kunnen bieden en ook de routes beter te kunnen promoten, want ze moeten vakantiefietsers trekken uit binnen- én buitenland.

Verder krijgt elke LF-icooonroute een eigen thema, website en huisstijl. Die huisstijl is geïnspireerd op de bekende fietsplaatjes. Ook komt er een nieuwe LF-app. Daarin vind je bijvoorbeeld overnachtingsadressen, bezienswaardigheden, fietsvriendelijke cafés en tips van andere fietsers. De borden zullen uiteraard herkenbaar zijn, en wat kleiner dan de huidige LF-bewegwijzering.

LF-Maasroute

Op donderdag 25 april werd de eerste feestelijk gelanceerd: de LF MAASROUTE. Het nieuwe traject is bepaald samen met regionale partners, die bijvoorbeeld fietsarrangementen aanbieden en informatie verstrekken.

In de Fietsvakantiespecial van FietsActief, een bijlage bij FietsActief 3 die verschijnt op 17 mei, vind je meer informatie over de nieuwe LF-icoonroutes. En ook 5081 kilometer aan routeinspiratie overigens!

Bekijk ondertussen ook dit heldere filmpje over de icoonroutes:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.