Het rondje van Bernice Notenboom

0
Bernice Notenboom

‘Echt fietsen heb ik pas in Amerika geleerd’

In ieder nummer van FietsActief: een boeiend interview met een bekende Nederlander die van fietsen houdt, of in wiens leven fietsen een speciale betekenis heeft. Deze BN’er geeft ook meteen zijn of haar favoriete knooppuntenroute prijs. In FietsActief nummer 2-2019: Het rondje van Bernice Notenboom, opgetekend door journaliste Gemma Venhuizen. Een niet gering rondje overigens..

Bernice Notenboom

Als je haar niet kent, zou je van de vrouw in de warme roze jas op de foto niet snel raden dat ze een ervaren poolreiziger is. Noch dat ze een fanatiek fietser en mountainbiker is. In FietsActief nummer 2-2019 vertelt klimaatjournalist Bernice Notenboom over hoe en waar ze graag rijdt, wat dat voor haar doet, wat ze onderweg zoal tegenkomt (grom…) en de rol die fietsen kan spelen voor het klimaat. Haar favoriete rondje is 216 kilometer lang en voert langs het IJsselmeer. Al met al een echte bikkel.

Als het even kan, ga ik er met de fiets op uit. Al vind ik mountainbiken in Nederland een stuk minder leuk dan in Canada. Hier kom je in de duinen vooral dezelfde soort mensen tegen: in lycra gehulde mannen met een buikje, die zonder terug te schakelen allemaal korte klimmetjes maken op hun veel te dure fietsen. Dat is niet mijn stijl. Veel te slecht voor je knieën.

Lezen, maar nog geen abonnee? Bestel HIER het nieuwe nummer met het interview, en de route van Bernice.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.