Fietstocht met de boswachter over Landgoed Staverden

0

Op 25 mei 2019 kun je met de boswachter op pad rond Landgoed Staverden op de Veluwe. Een leuke kans om dit bijzondere gebied beter te leren kennen.

Het landgoed Staverden is ongeveer 750 ha groot en in beheer bij Geldersch Landschap & Kasteelen. Een flink oppervlak voor een wandeling, maar met de fiets rij je er makkelijk doorheen en zelfs verder. De fietstocht onder leiding van de boswachter gaat langs verschillende boerderijen en interessante gebouwen op het landgoed. Ook kom je langs de beek en fiets je over de heide. Onderweg wordt op verschillende plekken afgestapt, bijvoorbeeld bij prehistorische grafheuvels of de resten van een Romeins marskamp. Wel even reserveren vooraf! Meer info vind je hier.

Fietstocht over Landgoed Staverden

Tijd: start om 10:00 uur. Duur: tot ca 15.00 uur.
Deelname: 5,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: Neem een lunchpakket mee. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening. De excursie is niet aanbevolen voor kinderen onder 12 jaar.
Startlocatie: De grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden.
Routebeschrijving: Weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.

    

Beeld: Geldersch Landschap & Kasteelen

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.