4x tips voor de Elfstedenfietsroute

0

Ga je de Elfstedenroute fietsen? Neem dan onze tips mee! Zo zijn er ook leuke dagroutes te rijden op basis van de Elfstedenroute. En we weten een paar leuke musea om te bekijken onderweg. Nog op zoek naar een betaalbaar overnachtingsadres aan de Elfstedenroute? Zie hieronder!

Fogelsangh

Rondom de Elfstedenroute zijn ook leuke dagroutes te rijden. De Fietsroute van de Olijfberg naar Jeruzalem bijvoorbeeld, te vinden op de site van Fietsnetwerk. Die brengt je ook langs Fogelsangh State, bij Veenklooster. Altijd al eens binnen willen kijken bij zo’n 16e eeuwse State? Hier kan het! fogelsangh-state.nl

Stedhûs Sleat in Sloten

De kleinste van de elf steden maar niet de minste! Mooi gelegen aan het Slotermeer, met een jachthaven en twee waterpoorten. In de knusse binnenstad vind je veel mooie oude huizen. Leuk hier: Museum Stedhûs Sleat, met een zolder vol toverlantaarns. museumsloten.nl

Podge

Handig tijdens je Elfstedenroute: de Podge van Mounewetter in Witmarsum. Een soort camping pod, of moderne trekkershut. Geen gesleep met tent en toch het buitengevoel van de camping! mounewetter.nl

De Elf Steden

Een mooie expo in het Fries Museum in het leuke Leeuarden. Landschapsfotograaf Hans Wilschut maakte in opdracht van het museum foto’s van de Friese elf steden waarbij hij zich liet inspireren door oude schetsen, prenten en tekeningen uit de collectie van het Fries Museum. Die zijn natuurlijk ook te zien. friesmuseum.nl

De Elfstedenroute vind je hier: https://www.friesland.nl/nl/routes/822249959/elfstedenfietsroute

Beeld: Tom Coehoorn & Merk Fryslân

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.