Lente in Drenthe: op de fiets langs de schaapskooi

0

In Drenthe vind je veel schaapskooien – leuk om te ontdekken in het voorjaar, als er veel lammetjes geboren zijn. Pik meteen de lammetjesdagen mee en ga op pad met een van de mooie gratis fietsroutes die we voor je hebben gevonden!

Op kraambezoek in de schaapskooi

De komende weken worden er bij de schaapskooien in Drenthe lammetjesdagen georganiseerd, waarbij je op kraambezoek mag komen in de stal. Kom ook een beschuitje eten!

 

Fietsen langs de schaapskooi Dwingelderveld

Maak een mooie fietstocht langs een van de schaapkooien in Drenthe. De fietsroute langs Drenths heden en verleden brengt je naar de schaapskooi in Ruinen, hier vertrekt dagelijks rond tien uur de kudde die over de grote Benderse- en Dwingeloose heidevlakte trekt. Je fietst ook langs de oude, nog werkende korenmolen Zaandplatte (op zaterdag te bezichtigen) en een moderne radiotelescoop. 

Nationale Museumweek en Paasweekend

Gooit een voorjaarsbuitje roet in het eten? De Drentse musea zijn spraakmakend. Bezoek ze tijdens de Nationale Museumweek, dit jaar van maandag 8 april tot en met zondag 14 april. De deelnemende musea organiseren dan allerlei leuke activiteiten. Ook in het Paasweekend zijn er leuke dingen te doen, van paaseieren zoeken tot paasvuren en paasmarkten.

Beeld: Marketing Drenthe

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.