Drie redenen waarom deze fiets zo interessant is

2
bijzondere fiets

De Piacevole Corsa van Velocipede Fogliaverde

Een pláátje van een rijwiel deze Velocipede Fogliaverde. Dat stellen we gewoon, want over smaak valt niet te twisten. Drie redenen waarom de fiets zo bijzonder is.

Bijzondere fiets die Velocipede

1.

De klassieke ogende, sportieve tweewieler heeft een prachtige afwerking. De fiets is er in vier versies, dit is de Piacevole Corsa. Over ieder detail is met veel fietsliefde nagedacht. De gekozen retrostijl is conseqent in de fiets doorgevoerd. Daardoor klopt het hele plaatje. Bekijk bijvoorbeeld de stijlvolle houten trappers, de goudkleurige ketting, de omgekeerde remgrepen, het lederen zadel en het lederen stuurlint.

bijzondere fiets

Lichtgewicht trappers van Sucupira-hout

bijzondere fiets

Leren zadeltasje mét slotje

 

 

 

 

 

bijzondere fiets

Goudkleurige KMC-ketting

bijzondere fiets

Omgekeerde, licht te bedienen remgrepen

 

 

 

 

 

 

2.

Kijk je nog een keer, dan zie je dat de fiets een flinke achternaaf heeft. Da’s een E-smart exemplaar van Zehus. Een naaf met ingebouwde motor en accu. Deze bedien je met een app op je smartphone. Dit karretje is dus ook nog eens een heel onopvallende e-bike! Het Zehus-systeem geeft bovendien energie terug aan de motor als je heuvelafwaarts gaat of terugtrapt. Een energiezuinige fiets die je daardoor in principe zelfs niet hoeft op te laden. Al kan dit natuurlijk wel. En hoe ver rijd je dan op een volle accu? We vroegen het Raoul Poen van CittieBike, de Nederlandse importeur van de fietsen:

” De range van de batterij ligt tussen 35 kilometer met constante turbo ondersteuning tot 90 kilometer bij de minste ondersteuning. Dus gemiddeld zul je 65 kilometer kunnen fietsen bij gemiddeld ondersteuning. Je kunt hem instellen dat hij alleen ondersteunt bij opstappen en wegrijden en als je een helling/heuvel krijgt. Middels de hellingshoeksensoren weet de motor dan dat hij ondersteuning moet verlenen.”

3.

De Velocipede-fietsen zitten vol handigheidjes. Het bijgeleverde zadeltasje bijvoorbeeld. Maar ook de slothouder met opvouwbaar slot op de staande buis, het digitale slot via je smartphone en tot slot de draagriem boven het crankstel, En dat weegt allemaal slechts 18,7 kilo in de compleet uitgevoerde versie.

Geen fiets om buiten te laten staan.. Meer weten over deze pareltjes van Zwitserse makelij? HIER alle informatie.

bijzondere fiets

Variant La Specialita, model Ruggine. Het frame is blootgesteld aan een versneld roestproces voor een rustiek roesteffect. Luchtdicht afgesloten met een speciale coating.

bijzondere fiets

De Bella Citta-variant met dubbele buis

Deel.

Over de auteur

2 reacties

  1. Pingback: Dit is de meest stijlvolle elektrische fiets om mee naar je werk te rijden