Fietsen in Engeland: Yorkshire & Lincolnshire

0

Yorkshire

Mede doordat de Tour vijf jaar geleden in Yorkshire startte, is fietsen in Engeland heel populair geworden. Er is dan ook flink in de infrastructuur geïnvesteerd. Een goede zaak voor fietsers. Daarom kun je er genieten van een prachtige vakantie. Rijd bijvoorbeeld beroemde tochten door het adembenemende landschap van Yorkshire. In FietsActief nummer 1 lees je meer over dit gebied. Ook heel prettig om te ontdekken is het naburige graafschap Lincolnshire. Moeiteloos en ontspannen toer je er door het gebied. Kijk op Cycle England

Yorkshire – Way of the Roses

De Way of the Roses is een klassiek traject van 250 kilometer. Deze voert van de Ierse Zee in het westen naar de Noordzee in het oosten. De route gaat dwars door Engeland, door het Yorkshire Dales National Park. Maar ook langs het Nidderdale ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ en de Yorkshire Wolds.
Je fietst er over fietspaden en rustige plattelandswegen. Deze verbinden oude hoeves, tijdloze dorpjes en de twee kathedraalsteden York en Ripon. Al deze locaties hebben hun eigen, unieke karakter. Vaak worden er lokale gerechten en bieren geserveerd.
Veder rijd je door prachtige dalen, over borrelende beekjes en trage rivieren. Zie je natuurwonderen als Malham Cove, Stump Cross Caverns, Brimham Rocks en de weilanden rond Millington. De werelderfgoedlocatie Fountains Abbey, de indrukwekkende landhuizen en het krijtlandschap van de Wolds: ze vormen allemaal schakels in de rijke hisorie van het gebied. Kortom: alles wat je je kunt wensen voor een meerdaagse fietstour.

Lincolnshire – standplaats Lincoln

De stad die aan Lincolnshire zijn naam geeft is eigenlijk heel anders dan het omliggende landschap. Lincoln ligt rond een steile heuvel boven de rivier de Witham. Het is een natuurlijke citadel die al sinds de oudheid bewoond wordt en onder de Romeinen tot bloei kwam.
Langs de steile straatjes met kinderkopjes tot aan de prachtige kathedraal vind je middeleeuwse vakwerkhuizen. Daarin: allerlei leuke winkeltjes, restaurants en pubs. En ook het oude paleis van de bisschop, het kasteel, de stadsmuren en de musea nemen je mee terug in de tijd. De drukke waterkant is een levendig en bruisend centrum voor winkels, trendy bars en restaurants. En de galeries bieden je zowel antiek als modern, net als de stad Lincoln zelf.
De grootste heuvel van Lincoln op de fiets beklimmen, is een flinke uitdaging. Het omliggende landschap is gelukkig een stuk vriendelijker voor je kuiten. Op de vlakke fietspaden kom je bijna geen verkeer tegen. In een paar minuten ben je zo in het achterland van Lincoln. Al met al is de legendarische stad is een perfecte standplaats voor een schala aan tochten. Aan routes geen gebrek, je kunt ze ook makkelijk aan elkaar rijgen. Kijk op Cycle England

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.