Maasfietsroute, het water als leidraad

0
Maasfietsroute

Niet over de heuvels, maar erlangs, in de Belgische Maasvallei ©WBT-Denis Erroyaux

Tip voor een lang fietsweekend weg, vlak over de grens: de Belgische Maasvallei. Een stukje Maasfietsroute bijvoorbeeld. In Wallonië loopt de route langs voormalige jaagpaden en spoorlijnen. Geen heftig klimwerk dus, maar lekker vlak rijden.

Maasfietsroute

Wallonië heeft niet alleen een immer groeiend fietsknooppuntensysteem, maar ook een uitgebreid netwerk van RAVeL-fietsroutes. Deze volgen voormalige spoorbanen en jaagpaden langs water. In de Belgische Maasvallei bestaat de Maasfietsroute uit zo’n RAVel-traject. Je vindt er zo’n 147 kilometer aan fietsplezier waarbij de Waalse steden Luik, Huy, Namen en Dinant op de route liggen en een interessante stop kunnen zijn.

Wil je meer en verder, dan kun je er naturlijk een heuse fietsvakantie van maken. Dan rijd je lekker de gehele Maasfietsroute, van het Plateau van Langres tot de monding bij Hoek van Holland. Dit traject telt precies 1152 kilometer. Voor alle etappes en meer informatie kijk je hier

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.