Nominaties Fiets van het Jaar 2019

0
Nominaties Fiets van het Jaar

De Gazelle Ultimate S-line is één van de drie genomineerden in de categorie Fiets van het Jaar 2019

Op 1 maart wordt de Fiets van het Jaar weer gekozen. De nominaties voor de Fiets van het Jaar zijn deze week bekend gemaakt. Leuk: FietsActief-redacteur Menno Grootjans zit in de jury!

Nominaties Fiets van het Jaar 2019

De Fiets van het Jaar-prijs is onderverdeeld vijf categorieën. Er zijn dus ook vijf winnaars: de Fiets van het Jaar, maar ook de E-bike, Speed E-bike, Racefiets en MTB van het Jaar. Daarnaast reikt de jury de Fiets Innovatie Award uit voor producten en toepassingen op het gebied van fietsen.

Al deze prijzen vallen onder de noemer Fiets Awards. De RAI Vereniging organiseert de verkiezing. Waarom? Het idee is dat de fietsindustrie een impuls krijgt om te blijven vernieuwen. Ook wil de vereniging zo innovatieve fietsen, accessoires en toepassingen extra onder de aandacht brengen. Het is dit jaar de veertiende keer dat de Awards worden uitgereikt.

Eind januari heeft de jury tijdens drie testdagen in Zandvoort alle 45 inzendingen uitvoerig aan de tand gevoeld. Uit de inzendingen zijn 15 fietsen in 5 categorieën genomineerd. Jurylid en redacteur Menno Grootjans merkt op:

We zagen dit jaar vooral veel inzendingen in de categorie e-bikes. Daarbij valt op dat de middenmotor heerst, veel exemplaren een riemaandrijving hebben en een in het frame geïntegreerde accu. Grotendeels fietsen van hoge kwaliteit bovendien. Ook zagen we veel karretjes in vrolijke kleuren, waarbij de modekleur voor 2019 blauw lijkt te zijn. Maar ik verklap niet alles hè. Dat doe ik in FietsActief nummer 1-2019. Dan vertel ik uitgebreid over de top 3!

Hier wel vast de genomineerden van twee categorieën. Meer informatie via Fiets Awards 2019

Nominaties Fiets van het Jaar 2019
Cortina Common € 799,-
Gazelle Ultimate S-line € 1.599,-
Mokumono Dam € 998,-

Nominaties E-bike van het Jaar 2019
Brompton Electric € 2.995,-
Cannondale Quick Neo EQ € 3.399,-
Sparta M8b € 2.399,-
Union E-lite H8 € 2.299,-

Nominaties Fiets van het Jaar

En de E-bike van het Jaar? Deze strakke Cannondale Quick Neo EQ is één van de kanshebbers..

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.