Verwarrend, die verkeersborden

0
Verwarrdend die verkeersborden

Wie het weet, mag het zeggen..

Tsja, sta je voor deze verkeersbordensalade dan moet je wel even nadenken als fietser. En als voetganger ook. Of als automobilist. Wat is hier precies de boodschap? Iemand enig idee? Verwarrend, die verkeersborden.

Puzzel van verkeersborden

Onlangs constateerden VVN, het CROW en de HR Groep, die alle verkeersborden in ons land registreert, dat ook. Ze schatten in dat circa 600.000 van de 3 miljoen waarschuwings- en gebodsborden overbodig zijn. De verkeersorganisaties pleiten voor het weghalen van deze borden, zodat de weggebruiker weet waar hij aan toe is en gevaarlijke situaties worden voorkomen.

“Borden zouden in één blik duidelijk moeten maken waarvoor ze zijn bedoeld”, aldus José de Jong, woordvoerder van VVN in de Volkskrant. “Maar sommige borden zijn zó ingewikkeld, dat belangrijke borden geen aandacht meer krijgen.”

Daar zijn we het roerend mee eens. Wat denk jij ervan? Of ken jij nog een goed voorbeeld van een onnavolgbare verkeersbordenpuzzel? Reageer hieronder en/of stuur een foto naar redactie@fietsactief.nl

Verwarrend die verkeersborden

Fietsen mag?

Verwarrend die verkeersborden

In één oogopslag helemaal duidelijk!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.