JAQ: nieuw sfeervol stekje bij het Rotterdamse Hofplein (+fietstip!)

0
In december is restaurant JAQ geopend, in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het uitgaansgebied rondom het Hofplein. Een prachtig plekje om een dagje fietsen in stijl af te sluiten – combineer het met een leuke fietstour met een local! 
Of je nu naar JAQ komt om te lunchen of om te dineren: de toegankelijke menukaart – samengesteld door executive chef Paul Dingjan – is de hele dag hetzelfde. De kaart is zo bedacht dat de tafel vol lekkers kan staan, voor jezelf of om te delen. Alle gerechten zijn puur en eerlijk. Het warme interieur is extra welkom na een koude winterse dag op de fiets. Opvallend zijn de door streetart geïnspireerde schilderingen op de muur en het gouden neon kunstwerk ‘Hello Gorgeous’ in de hal. De gouden verlichting, de grote spiegelwand en gouden details geven JAQ een classy sfeertje. Want Rotterdammers, die houden wel van een glimmertje. 

Lekker lunchen in Rotterdam

Bij JAQ kun je de hele dag terecht. Geniet van een heerlijke Jaqshuka: een stoof van ei met tomaat en spinazie, of de verschillende clubsandwiches. Een van JAQ’s favorieten is de ‘sjieke friet’ met pulled pork en chipotle mayo, afgeleid van de beroemde Rotterdamse Kapsalon. Specialiteit van JAQ is vlees van hoge kwaliteit. Zoals de dry aged rib eye die minimaal drie weken is gedroogd in de eigen droogkast van het restaurant. Voor vegans of vegetariërs is er de avocado- of halloumi sandwich, JAQ’s aardpeer en peterseliewortel, of de Buddha Bowl. Bij een drankje bestel je bijvoorbeeld knapperige nachos met een saus van Nederlandse boerenkaas. Nagerechten staan niet op de kaart: het uitgebreide dessert plateau wordt aan tafel gepresenteerd, waaruit je een lekker nagerecht kunt kiezen. Als uitgehongerde fietser kom je hier wel aan je trekken!

Fietstour Rotterdam met een local

JAQ vind je aan de Kruiskade, op steenworp afstand van Hofplein. Vlakbij ontdek je de leuke wijk West, die fietsgids Marijn tipt als geweldig multi culti terrasjesgebied: de Nieuwe Binnenweg, West-Kruiskade en Middellandstraat. Op de fiets ben je er zo. Hier vind je bijvoorbeeld ook Holy Smoke, het Westerpaviljoen en Rotown. Zijn fietstour door Rotterdam boek je hier: https://www.bimbimbikes.nl/fietsverhuur/nederland/rotterdam/seerotterdam-tours 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.