Gratis fietsroute Eindhoven – met kortingsbonnen voor koffie

0

Eindhoven bruist van de creativiteit. We ontmoeten er een punkrocker die kunst verzamelt, piepjonge koks en trendy ontwerpers. En daarna fietsen we zo de ‘wildernis in. Fiets mee met onze gratis route Eindhoven – Hip design, wilde heide.

Gratis koffie langs de fietsroute

De route Eindhoven is opgenomen in de streekgids De Groote Heide & Eindhoven. In het streekgidsje vind je ook altijd een pagina met kortingsbonnen. Deze keer: korting op koffie en apfelstrudel en 20% korting bij Brandstore Eindhoven op Rondje Eindhoven, een leuke fietsroute door Eindhoven van zo’n 70 km lang. En nog veel meer! Klik hier voor de kortingsbonnen.

Eindhoven, stad van Philips. De grauwe fabriekspanden ondergingen een metamorfose en huisvesten nu kledingboetieks, eettentjes en hippe designwinkels. Strijp-S zit vol creatievelingen, in het Natuurkundig Laboratorium worden films vertoond, en op de locatie van de oude nutsbedrijven drink je koffie bij wielercafé Velosoof. Fietsend door de stad stuit je om de haverklap op leuke verrassingen.

Zou al die Eindhovense vindingrijkheid door al het groen in de stad komen? Feit is dat je na het Inkijkmuseum al gauw door mooie parken over rivier de Dommel de stad uitrijdt. In een oud bos ligt het Berkenhuisje, voormalig atelier van kunstschilder Pierre Jacobs. Aan de overkant vind je een stadsboerderij.

Fietsen langs de Hut van Mie Pils

De lage winterzon schijnt over het Meeuwven en geeft de rietpluimen een gouden gloed. Al ligt de temperatuur net boven nul, het is goed toeven aan de houten picknicktafel. Een prima alternatief is de Hut van Mie Pils. Vroeger, toen Mie zelf nog achter de bar stond, kwamen de stropers er graag. Nu drinken gasten er een kopje muntthee of koffie, in een interieur met zwartwitfoto’s aan de muur. Want in deze streek kom je tegenwoordig voor je rust. Om een stukje te wandelen of te fietsen. De snelweg over en je bent op de Groote Heide (of Leenderheide), een natuurgebied waar dieren via een ecoduct kunnen komen. Zandvlakten gaan over in dennenbossen, waar plassen en vennen glinsteren.

Strijp-S

Daar zijn de schoorstenen van Strijp-S al, ooit het zwaar bewaakte terrein waar Philips haar nieuwste technologieën bedacht. Bewoners noemden het De Verboden Stad. Tegenwoordig vind je er winkelcentrum Urban Shopper, waar je onder meer een juwelier, meubelontwerper, kapper en fietsenmaker vindt. In Vershal het Veem runt Hicham Benameur zijn kraampje Le Souk. Je vindt er kleurrijke kruiden in gele, rode en blauwe keramiek-schalen.

Down Town Gourmet Market

Nadat we de fietsen geparkeerd hebben in de gratis ondergrondse fietsenstalling, sluiten we de dag af op de Down Town Gourmet Market, een verzameling ieniemienie-restaurantjes met één groot overdekt terras. Je kunt er van alles mixen: Vietnamese loempia’s bij de gele tuktuk, gepofte aardappels van Pim’s Potatoes, tapas en taco’s.

Het hele verhaal en onze unieke fietsroute door Eindhoven vind je hier: https://www.fietsactief.nl/2018/12/13/route-eindhoven-hip-design-wilde-heide/ Gratis voor abonnees!

Tekst en foto’s: Jessica de Korte

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.