De mooiste kerstmarkten van Groot-Brittannië

0

Mulled winemince pies, originele cadeaus en heel veel gezelligheid. Voor al deze dingen bezoek je een van de kerstmarkten in Groot-Brittannië. In vrijwel iedere grote stad wordt er wel eentje georganiseerd. Heel interessant nu het pond zo laag staat.

Winterevenementen in Londen

Als je in Londen bent in deze periode mag je het Winter Wonderland echt niet overslaan. Hyde Park wordt omgetoverd tot een magisch sprookjesbos vol kerstactiviteiten. Zo is er een ijsbaan, een ijssculpturententoonstelling, een reuzenrad, een Kerst-circus en zijn er natuurlijk heel veel kraampjes om te shoppen. De entree tot het park is gratis maar sommigen activiteiten kosten wel geld. Wil je zeker zijn van een ticket voor een van de activiteiten zoals schaatsen, koop dan van tevoren een kaartje via de website. De ingang van Hyde Park Winter Wonderland vind je naast metrostation Marble Arch. Ook leuk is het Southbank Winter Festival, als er bij het Southbank Centre een wintermarkt verschijnt met lekker streetfood, bijzondere bieren, ambachtelijke geschenken en meer.

Bristol & Bath

Bristol is een hippe stad, ideaal voor een city trip. En ze hebben er ook een fantastische kerstmarkt – in Broadmead, onderdeel van het populaire Bristol Shopping Quarter. De kerstmarkt staat bekend om de creatieve cadeau-ideetjes en het lekkere eten en drinken, vaak met een Duitse twist. Als je nou toch in Bristol bent, dan is het de moeite waard om even in de trein te stappen: in minder dan een kwartiertje ben je in het oude stadje Bath. De meer dan 200 chalets van de Bath Christmas Market zijn voor haast compleet gevuld door winkels en ambachtsmensen uit de regio. De producten variëren van houten speelgoed tot handgemaakte kaarsen en van Engelse kaas tot funky sieraden.

Lincoln 

Deze kerstmarkt in Noord-Engeland is misschien wel de bekendste in Engeland én het gemakkelijkst te bereiken voor vastelanders: Lincoln ligt niet ver van Hull, waar je zo met de veerboot naartoe vaart. De markt duurt slechts 3 dagen en vooral de setting is heel bijzonder. Deze populaire kerstmarkt vindt plaats in het Lincoln’s Cathedral Quarter, naast Lincoln Castle. Naast de stalletjes waar je kunt winkelen en heerlijke producten kunt proeven, vind je hier muziek en veel entertainment in een historische omgeving.

Manchester

Reis je liever door naar een grotere stad? De kerstmarkten van Manchester hebben al meerdere awards gewonnen en dat is niet voor niets. Er staan in totaal ruim 300 kraampjes op negen locaties door de stad, ieder met een eigen sfeer. Zo ontdek je het hele centrum (en een enorme keuze in lekkernijen!). Manchester staat bekend om het muzikale verleden en de Victoriaanse architectuur, maar het is ook een van de belangrijkste modesteden van Groot-Brittannië. Pik meteen de hippe wijk Northern Quarter mee.

Cardiff

Ook in de hoofdstad van Wales pakken ze het grootst aan, met een van de langstlopende kerstmarkten van het land. In Cardiff Winter Wonderland is van alles te zien en te doen. Geniet van een crêpe en ontdek hoe lekker een Duitse worst smaakt met een Britse Ale in het Alpine Village. Of bezoek een van de vele kerstshows in de verschillende theaters in de stad. Natuurlijk kun je ook hier de ijzers onder binden om te gaan schaatsen en vergeet niet de echte Kerstman te bezoeken in Santa’s Grotto in Cardiff Castle. Voor de meeste activiteiten kun je van te voren kaartjes kopen, dat voorkomt teleurstellingen.

Edinburgh

De aanloop naar kerst is ook in Edinburgh een feestelijke periode vol met entertainment in de stad. Zo kun je er naast de diverse kerstmarkten ook genieten van een grote Kerstshow: La Clique Noel. Deze special kerst-editie van de show is ontstaan tijdens het Edinburgh Fringe Festival en wordt uitgevoerd door een live band. Bekijk ook zeker de mooie etalages tijdens de avondopenstellingen van de winkels.

Praktisch

Op 1e Kerstdag is bijna alles dicht in Groot-Brittannië. Het openbaar vervoer ligt volledig stil, er rijden weinig tot geen taxi’s, meeste restaurants zijn dicht (of vol, reserveer dus op tijd). Ook alle musea, theaters en attracties zijn gesloten. De kerstmarkten zijn 1e Kerstdag niet open. Op 2e Kerstdag (‘Boxing Day’ in het Engels) rijdt het openbaar vervoer met aangepaste dienstregeling. Sommige musea en kerstmarkten zijn open, sommige niet. Controleer dit voor je bezoek om teleurstellingen te voorkomen. Wel fijn: in veel steden begint direct na Kerst – en vaak al op 2e Kerstdag – de grote sale, hét moment om voordeeltjes te scoren in de uitverkoop.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.