5x tips: fiets energiek de winter door

0

Natuurlijk wil je als fietser in de winter actief door blijven fietsen. Naast zorgen voor goed materiaal en kleding is goede voeding minstens zo belangrijk. Vitaliteitscoach en bestseller auteur Marjolein Dubbers deelt 5 tips uit haar nieuwe boek Eet meer energie.

1. Stap over van glucoseverbranding op vetverbranding
We zijn allemaal bang gemaakt voor het eten van vetten, maar het zijn juist de gezonde vetten die ons lichaam volop energie geven! Ons lichaam heeft een vrijwel onbeperkte capaciteit om vetten te verbranden. Eet daarom roomboter, avocado’s, ongebrande noten, olijfolie en andere gezonde vetten maar laat zoetigheid, light producten en koolhydraten vaker staan.

2. Eet dagelijks wat rauwkost met gezonde vetten
De enzymen in rauwe groenten zijn heel gezond. Vitamines en mineralen uit rauwkost worden echter veel beter opgenomen als je ze mengt met gezonde oliën. Begiet ze daarom royaal met gezonde oliën zoals olijfolie, avocado-olie, walnotenolie en bestrooi ze met olijven of ongebrande noten en pitten of andere gezonde vetten zoals eieren of vette vis.

3. Afgekoelde zoete aardappel
Volop energie en gezondheid begint in je darmen. Je kunt je gezonde darmbacteriën een boost geven met iets dat resistent zetmeel heet. Resistent zetmeel krijg je binnen als je bijvoorbeeld een afgekoelde zoete aardappel eet. Laat regelmatig zo’n aardappel mee garen in je oven snijd deze de volgende dag in stukjes door een salade. Lekker om mee te nemen tijdens een fietstocht. Of maak er met plantaardige melk en speculaaskruiden een heerlijke smoothie van voor onderweg.

4. Vitamine C
Ons lichaam heeft een grote behoefte aan vitamine C, vooral in de winter. Met een sinaasappel krijg je maar 50 mg binnen. Gebruik daarom in de winter dagelijks een vitamine C supplement van 1000 mg.

5. Bezoek regelmatig een sauna
Niet alles wat je binnenkrijgt gaat via je mond. Ongemerkt komen we allemaal in contact met chemische stoffen die ons moe en ziek kunnen maken. Ga regelmatig naar de sauna om je lichaam te helpen deze stoffen af te voeren. Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn en je belonen met meer energie.

Marjolein Dubbers is de oprichtster van energiekevrouwenacademie.nl en bestseller auteur. Onlangs verscheen haar tweede boek Eet meer energie. Je kunt het hier bestellen.

WIN EET MEER ENERGIE

FietsActief mag twee exemplaren weggeven van Eet meer energie. Vul hier het winformulier in en maak kans!

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.